Magazin 04.11.2018.

STRANCI NA BICIKLIMA UPOZNALI GRAD Slika Banjaluke u jesen putuje u svijet

ČITANJE: 1 minuta

Banjaluka je ugostila strane novinare koji će u evropske destinacije poslati zanimljive priče o turističkoj ponudi našeg grada. Oni su bili među prvim putnicima na letovima iz Stokholma, Memingena i Brisela na banjalučkom aerodromu.

U posjeti banjalučkoj regiji i gradu na Vrbasu bilo je 10 turističkih novinara, šest iz Belgije i četiri iz Njemačke, koji su, zanimljivo, grad obišli biciklima.

Novinarima su predstavljeni potencijali seoskog turizma, uključujući slavski običaj i tradicionalnu hranu ovog podneblja, ali i gastronomska ponuda Banjaluke.

Dolazak stranih novinara u Banjaluku organizovan je uz podršku Predstavništva Republike Srpske u Belgiji i Njemačkoj.

Načelnik Odjeljenja za kulturu, turizam i socijalnu politiku Natalija Trivić rekla je da je Banjaluka sa zadovoljstvom na prvom turističkom letu iz Stokholma dočekala strane novinare koji će na najbolji način prikazati turističku ponudu grada.

– U saradnji sa kompanijom “Rajaner” ćemo promovisati turističku ponudu Banjaluke, tako da će novi promotivni spot rađen u junu, koji prikazuje sve znamenitosti ovog grada, biti prikazivan na redovnim avio-linijama tokom svakog putovanja titlovan na engleski jezik- istakla je Trivićeva, prenosi Srna.

Pomoćnik ministra za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Republike Srpske Nemanja Kovačević smatra da će novinari iz Belgije i Njemačke, doprinijeti povećanju broja turista, pomoći u privlačenju stranih investitora u Republiku Srpsku, ali i stvaranju poslovnih mogućnosti za lokalne privrednike.

(Srpskainfo)