Politika 30.03.2016.

Stranka “Povratak otpisanih” glavna tema u Laktašima

ČITANJE: 2 minute
laktasi
Stranka čudnog naziva “Povratak otpisanih” već nekoliko dana glavna je tema u Laktašima. Nikolina Rudić, dugogodišnja vedeta SNSD-a, i od prošle godine nezavisni odbornik u skupštini opštine Laktaši, izabrana je za lidera nove stranke.

Pod tim nazivom okupila je, nekolicinu, uglavnom, nezadovoljnih SNSD-ovaca. Tvrdi da se u Laktašima, godinama unazad, radi u ličnim, a ne u interesu građana.

” Mislimo da možemo promijeniti odnos naše vlasti prema građanima, odrodili su se od ljudi. U Laktašima vlada jedan strah, podržava nas mnogo ljudi, ali nas podržava tajno”, rekla je Nikolina Rudić, predsjednik stranke “Povratak otpisanih”.

Dok Rudićeva tvrdi da su “Otpisani” probili led i da će za sobom povući dobar dio članova SNSD-a, načelnik Laktaša Miroslav Kodžoman u to ne vjeruje. Rezultati su kaže, na našoj strani.

“To sigurno nije uzdrmalo SNSD ovdje u Laktašima. Prije svega  lično i opredjeljenje SNSD-a u Laktašima je da se bavimo sobom i svojim radom”, kazao je Kodžoman.

A ako ih je SNSD otpisao, opozicija nije. Na osnivačkoj skupštini “Povratka otpisanih” zauzeli su prve redove.

U razmiricama koje su nastale u vladajućim redovima opozicija vidi svoju šansu. Laktaši su im , za sada, neosvojiva tvrđava, pa će ujedinjeni i na narednim lokalnim izborima, probati da obore uporište SNSD-a.

Izgeda da je opoziciona koalicija u Laktaštima, od ranije poznata i kao “Vozi Miško” samo “Otpisane” čekala. NDP-ov Vukašin Vojinović vjeruje da su im sada šanse-veće.

” Ova utamica koja se priprema za oktobar mjesec ide nama u prilog i ovaj dio ljudi koji se odvojio od SNSD-a pokazuju da, poslije dugog niza godina, ovoj vlasti mogu da kažu ne u smislu načina trošenja para i ponašanja prema građanima”, izjavio je  Vojinović.

A dok čekaju da vide šta im u izbornoj godine nudi i jedni i drugi, građanima je jasno odakle opoizicija, makar za nazive stranaka, crpi ideje.

(ATV)