Biznis 10.05.2021.

STRATEŠKO PARTNERSTVO: Potpisan protokol o poslovnoj saradnji pošta Srpske i Srbije

ČITANJE: 1 minuta

Vršilac dužnosti direktora Pošta Srbije Zoran Đorđević i direktor Pošta Republike Srpske Miladin Radović potpisali su danas u Beogradu Protokol o poslovnoj saradnji kojim se uspostavljaju temelji budućeg strateškog partnerstva pošta Srbije i RS.

“Pošte Srbije i RS od danas i zvanično počinju da rade na definisanju i realizaciji zajedničkih projekata i aktivnosti, pre svega na razvoju novih poštanskih i logističkih usluga, sa ciljem jačeg i bržeg povezivanja građana i privrede”, rekao je Đorđević, prenose agencije.

On je podsetio da ta saradnja prati ciljeve zacrtane tokom nedavne posete predsednika Srbije Aleksandra Vučića Republici Srpskoj, tokom koje je, kako je istakao, “povezivanje nacionalnih poštanskih operatora označeno kao jedan od prioriteta međudržavne saradnje”.

Protokol o poslovnoj saradnji pošta Srbije i RS postavio je okvire i za brži protok informacija, unapređenje kvaliteta usluga i sveukupno uređenje međusobnih poslovnih odnosa, navodi se u saopštenju Pošta Srbije.

Taj dokument potpisan je nakon dve radne nedelje od posete Zorana Đorđevića Banjaluci, gde je na odvojenim sastancima razgovarao sa predsednicom Republike Srpske Željkom Cvijanović i
direktorom Pošta RS Miladinom Radovićem.

(SB)

Oznake: Pošte Srpske