Vijesti 22.10.2015.

Strava i užas: Azilant silovao trogodišnju djevojčicu!

ČITANJE: 1 minuta
migranti
Na Jutjubu je objavljen audio snimak preuzet s lokalnog radija u Švedskoj prema čijim navodima Švedska agencija za migraciju nije prijavila silovanje trogodišnje djevojčice u centru za tražitelje azila, već je osumnjičenog azilanta premjestila u “strahu za njegovu bezbjednost”.

Policija je za zločin saznala “devet do deset” sati nakon što je počinjen,ali ne od odgovornih u centru, već od prijatelja majke silovanog djeteta.

Novinar koji je razgovarao s policajcima, navodi da su radnici u centru odbili saradnju s policijskim službenicama i vrijeme proteklo od zločina do dolaska policije iskoristili da osumnjičenog prebace u drugo prihvatilište.

“Osoblje jednostavno nije željelo da kaže policiiji ko je taj muškarac, oni nisu htjeli da daju njegovo ime ili bilo kakvu drugu identifikaciju. Policija je morala da izvrši pritisak da bi dobila informacije,” čulo se u etru.

Policija je na kraju uhapsila muškarca i protiv njega je podignuta optužnica zbog silovanja djeteta. Prema transkriptu razgovora, policija je izrazito kritična zbog postupanja radnika u centru, dok je voditelj radio emisije ocijenio da su oni učestvovali u prikrivanju zločina.

Vijest o silovanju se danas širi društvenim mrežama.

(Index.hr)