STRAŽIVUK NAPISAO SUDIJI: Gdje si, ljubavi, čekam te

Siniša Straživuk (50), koji je slao prijeteće poruke Snježani Kudrić, sudiji banjalučkog Okružnog suda, na današnjem ročištu, na kojem se odlučivalo o njegovom pritvoru, izjavio je da su pogrešno shvaćene njegove SMS poruke.

On je rekao da se udvarao sudiji i da poruke nisu bile prijeteće.

“U jednoj poruci pitala me je li to udvaranje ili prijetnja, i rekao sam udvaranje”, rekao je Straživuk, koji je napomenuo da je sve slao sam sa svog telefona.

Straživuk je, kako saznajemo, sudiji slao poruke 3. novembra od 15 do 22 časa i prijetio joj da zna sve o njoj, gdje živi i gdje joj radi kćerka.

U jednoj od poslatih poruka Straživuk joj je napisao:

“Gdje si, ljubavi, čekam te?”

Ali, zatim su uslijedile i prijeteće poruke u kojima je, između ostalog, pisao da zna i gdje joj radi kćerka i da će ih, kako je napisao, “sve pobiti”.

I njegov advokat Nikola Tomašević smatra da se iz sadržine poruka može zaključiti da se radi o udvaranju, a ne prijetnji.

“Treba uporediti poruke obje strane i onda iznijeti zaključak”, kazao je Tomašević.

Na početku ročišta sadržaj SMS poruka pročitao je Slobodan Ćelić, republički tužilac, koji je zatražio jednomjesečni pritvor Straživuku, kojeg terete za krivično djelo napad na sudiju i javnog tužioca.

Tužilac je rekao da te poruke, ali i drugi dokazi ukazuju da je osumnjičeni počinio djelo za koje ga terete, a i prilikom hapšenja, kako je rekao, kod njega su pronađeni u autu bejzbol palica, u džepu čakija kao i više mobilnih telefona, ali da nisu pronađeni predmeti kojim je prijetio ubistvom sudiji.

Tokom ročišta osumnjičenom je pozlilo i žalio se na gušenje, zbog čega je intervenisala Hitna pomoć, ali suđenje nije prekinuto.

Na kraju je sud Straživuku odredio pritvor zbog bojazni da bi mogao da utiče na svjedoke ili saučesnike ili da ponovi krivično djelo. Straživuk je optužen u predmetu “Trezor” zbog sumnje da je bio dio sedmočlane organizovane grupe koja je od 2008. do 2011. godine počinila više razbojništava na području Banjaluke, Prijedora i Kneževa. Ovu grupu terete da je ukrala skoro dva miliona KM, a terete je i za pljačku 1.035.230 KM iz Komercijalne banke u centru Banjaluke.

U ovom predmetu na optuženičkoj klupi su Miloš Mrđan (43),  Jovica Karać (43), Tomislav Knežević (43), Željko Pavlović (41), Đorđe Ćulum (38) i Aljoša Galić (30).

Podsjećamo da je sudiji Kudrić i ranije prijećeno, a protiv Milka Šarčevića (22) zbog prijetnji sudiji se vodi sudski proces jer je nakon što mu je u julu izrečena presuda kojom je osuđen na pet godina rekao: “Snježana Kudrić, ubiću te i silovati kada izađem iz zatvora.”

(Nezavisne)

SAJAM NAMJEŠTAJA U KELNU Namještaj iz RS pred evropskim kupcima

Stolovi, stolice, komode i drugi namještaj proizveden u pogonima širom RS kvalitetom i dizajnom parira onom iz evropskih fabrika, a u prilog tome govori činjenica da se domaći proizvođači i ove godine predstavljaju na sajmu namještaja u Kelnu, najvećoj smotri na svijetu kada je riječ o ovoj grani prerađivačke industrije. Na ovogodišnjem sajmu “Imm cologne”,

FK BORAC: Počela operacija “Povratak”

Šef stručnog štaba banjalučkih “crveno-plavih” Darko Vojvodić izvršio prozivku i dao znak za početak priprema za drugi dio sezone u Prvoj ligi RS, u kojoj je primarni cilj šampionska titula i povratak u društvo najboljih bh. klubova. Jesenji šampion Prve lige Republike Srpske, banjalučki Borac, danas je započeo pripreme za nastavak prvenstva. Šef stručnog štaba

(FOTO) Snijeg zaobilazi Banjuluku, što građani koriste za ugodne šetnje

Dok je u velikom dijelu BiH snijeg, a time i otežano kretanje građanima, u Banjoj Luci suprotna slika. Naime, dok se Sarajlije, ali i građani brojnih drugih gradova suočavaju sa sniježnim “nedaćama”, u određenim dijelovima zemlje, poput Banje Luke građani uživaju u šetnjama čistim i prohodnim ulicama. Lijepo vrijeme, iako nešto hladnije nego juče, bilo

NOVI SIMBOLI BANJALUKE U toku pripreme za realizaciju tri međunarodna arhitektonska konkursa

Međunarodni arhitektonski konkursi na osnovu kojih će se definistati izgled kongresno konferencijske dvorane, mosta u Docu, te centralnog područja grada biće objavljeni do kraja februara. Radi se o projektima koji bi trebali s jedne strane da omoguće da Banjaluka dobije reprezentativne objekte koji će biti njeni simboli, a s druge strane da obezbijede privredni i

DODIK: SDA izigrala načelni dogovor

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je danas u Istočnom Sarajevu da je SDA izigrala raniji načelni dogovor i da je SNSD ponovo izigran od Bošnjaka kada je riječ o formiranju vlasti na nivou BiH. “Formirali smo Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH i Kolegijum Doma. SDA je tu utrpala svoje kandidate, a onda su pobjegli

Fudbaleri Borca krenuli sa pripremama, čeka se Boateng

Prozivci u Fudbalskom klubu Borac koju je obavio trener Darko Vojvodić prisustvovala su 34 igrača, među kojima su i novajlije iz Voždovca Aleksandar Mirković i Aleksandar Pajčin koji se u banjalučkom prvoligašu nalaze na probi.