STRAŽIVUK NAPISAO SUDIJI: Gdje si, ljubavi, čekam te

Siniša Straživuk (50), koji je slao prijeteće poruke Snježani Kudrić, sudiji banjalučkog Okružnog suda, na današnjem ročištu, na kojem se odlučivalo o njegovom pritvoru, izjavio je da su pogrešno shvaćene njegove SMS poruke.

On je rekao da se udvarao sudiji i da poruke nisu bile prijeteće.

“U jednoj poruci pitala me je li to udvaranje ili prijetnja, i rekao sam udvaranje”, rekao je Straživuk, koji je napomenuo da je sve slao sam sa svog telefona.

Straživuk je, kako saznajemo, sudiji slao poruke 3. novembra od 15 do 22 časa i prijetio joj da zna sve o njoj, gdje živi i gdje joj radi kćerka.

U jednoj od poslatih poruka Straživuk joj je napisao:

“Gdje si, ljubavi, čekam te?”

Ali, zatim su uslijedile i prijeteće poruke u kojima je, između ostalog, pisao da zna i gdje joj radi kćerka i da će ih, kako je napisao, “sve pobiti”.

I njegov advokat Nikola Tomašević smatra da se iz sadržine poruka može zaključiti da se radi o udvaranju, a ne prijetnji.

“Treba uporediti poruke obje strane i onda iznijeti zaključak”, kazao je Tomašević.

Na početku ročišta sadržaj SMS poruka pročitao je Slobodan Ćelić, republički tužilac, koji je zatražio jednomjesečni pritvor Straživuku, kojeg terete za krivično djelo napad na sudiju i javnog tužioca.

Tužilac je rekao da te poruke, ali i drugi dokazi ukazuju da je osumnjičeni počinio djelo za koje ga terete, a i prilikom hapšenja, kako je rekao, kod njega su pronađeni u autu bejzbol palica, u džepu čakija kao i više mobilnih telefona, ali da nisu pronađeni predmeti kojim je prijetio ubistvom sudiji.

Tokom ročišta osumnjičenom je pozlilo i žalio se na gušenje, zbog čega je intervenisala Hitna pomoć, ali suđenje nije prekinuto.

Na kraju je sud Straživuku odredio pritvor zbog bojazni da bi mogao da utiče na svjedoke ili saučesnike ili da ponovi krivično djelo. Straživuk je optužen u predmetu “Trezor” zbog sumnje da je bio dio sedmočlane organizovane grupe koja je od 2008. do 2011. godine počinila više razbojništava na području Banjaluke, Prijedora i Kneževa. Ovu grupu terete da je ukrala skoro dva miliona KM, a terete je i za pljačku 1.035.230 KM iz Komercijalne banke u centru Banjaluke.

U ovom predmetu na optuženičkoj klupi su Miloš Mrđan (43),  Jovica Karać (43), Tomislav Knežević (43), Željko Pavlović (41), Đorđe Ćulum (38) i Aljoša Galić (30).

Podsjećamo da je sudiji Kudrić i ranije prijećeno, a protiv Milka Šarčevića (22) zbog prijetnji sudiji se vodi sudski proces jer je nakon što mu je u julu izrečena presuda kojom je osuđen na pet godina rekao: “Snježana Kudrić, ubiću te i silovati kada izađem iz zatvora.”

(Nezavisne)

PREDMET “TREZOR” Smrt otkazala suđenje Straživuku i ekipi

Suđenje sedmorici optuženih u predmetu “Trezor” odgođeno je juče zbog smrtnog slučaja u porodici Snježane Kudrić, predsjednice Sudskog vijeća. Proces se vodi pred banjalučkim Okružnim sudom, a optuženi su Siniša Straživuk (49), Jovica Karać (42), Miloš Mrđan (42), Tomislav Knežević (42), Đorđe Ćulum (37) i Željko Pavlović (40), koje terete za organizovani kriminal i više

DNS “mangupi” su Radović, Malešević i Popović

Za SNSD su sporna tri poslanika DNS-a: Milan Radović, Dane Malešević i Đorđe Popović, jer su tokom izborne kampanje radili za Savez za promjene i njihove kandidate, a ne za kandidate koalicije. “Juče smo na stranačkim sastancima sa DNS-om neke stvari rekli i smatramo da neki ljudi koji su radili u DNS-u, a identifikovali smo

Dodik podržao Čubrilovića

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je danas da je iznenađen smjenom Nedeljka Čubrilovića sa pozicije zamjenika predsjednika DNS-a na sjednici Predsjedništva te stranke, naglasivši da aktuelni predsjednik parlamenta Srpske nije učestvovao u posljednjim smjenama kadrova DNS-a. Dodik, koji je i predsjednik SNSD-a, izjavio je da je i juče rekao lideru DNS-a Marku Paviću da

BOSANČIĆ: Banjalučki DNS će tražiti ostavku Pavića

Gradski odbor DNS-a Banjaluka zatražiće ostavku predsjednika stranke Marka Pavića jer ako je neko odgovoran za stanje u DNS-u onda je to on, rekao je sekretar banjalučkog odbora DNS-a Boran Bosančić. Bosančić je istakao da Gradski odbor Banjaluka ne želi da dozvoli dalju tajkunizaciju stranke. “DNS danas više podsjeća na SDS u periodu 2000-2006. nego

DAMIR ĆOPIĆ: Tražio sam Pavićevu ostavku, najveći broj odbora DNS-a uz Čubrilovića

Predsjednik banjalučkog Regionalnog odbora DNS-a Damir Ćopić izjavio je danas Srni da je stranci dosta tajkuna i da će zbog njihovog favorizovanja većina opštinskih odbora zatražiti smjenu predsjednika DNS-a Marka Pavića zbog svih grešaka koje je napravio. Ćopić je napustio današnju sjednicu Predsjedništva DNS-a, na kojoj je sa dužnosti zamjenika predsjednika stranke razriješen Nedeljko Čubrilović,