Vijesti 08.11.2018.

STRAŽIVUK NAPISAO SUDIJI: Gdje si, ljubavi, čekam te

ČITANJE: 2 minute

Siniša Straživuk (50), koji je slao prijeteće poruke Snježani Kudrić, sudiji banjalučkog Okružnog suda, na današnjem ročištu, na kojem se odlučivalo o njegovom pritvoru, izjavio je da su pogrešno shvaćene njegove SMS poruke.

On je rekao da se udvarao sudiji i da poruke nisu bile prijeteće.

“U jednoj poruci pitala me je li to udvaranje ili prijetnja, i rekao sam udvaranje”, rekao je Straživuk, koji je napomenuo da je sve slao sam sa svog telefona.

Straživuk je, kako saznajemo, sudiji slao poruke 3. novembra od 15 do 22 časa i prijetio joj da zna sve o njoj, gdje živi i gdje joj radi kćerka.

U jednoj od poslatih poruka Straživuk joj je napisao:

“Gdje si, ljubavi, čekam te?”

Ali, zatim su uslijedile i prijeteće poruke u kojima je, između ostalog, pisao da zna i gdje joj radi kćerka i da će ih, kako je napisao, “sve pobiti”.

I njegov advokat Nikola Tomašević smatra da se iz sadržine poruka može zaključiti da se radi o udvaranju, a ne prijetnji.

“Treba uporediti poruke obje strane i onda iznijeti zaključak”, kazao je Tomašević.

Na početku ročišta sadržaj SMS poruka pročitao je Slobodan Ćelić, republički tužilac, koji je zatražio jednomjesečni pritvor Straživuku, kojeg terete za krivično djelo napad na sudiju i javnog tužioca.

Tužilac je rekao da te poruke, ali i drugi dokazi ukazuju da je osumnjičeni počinio djelo za koje ga terete, a i prilikom hapšenja, kako je rekao, kod njega su pronađeni u autu bejzbol palica, u džepu čakija kao i više mobilnih telefona, ali da nisu pronađeni predmeti kojim je prijetio ubistvom sudiji.

Tokom ročišta osumnjičenom je pozlilo i žalio se na gušenje, zbog čega je intervenisala Hitna pomoć, ali suđenje nije prekinuto.

Na kraju je sud Straživuku odredio pritvor zbog bojazni da bi mogao da utiče na svjedoke ili saučesnike ili da ponovi krivično djelo. Straživuk je optužen u predmetu “Trezor” zbog sumnje da je bio dio sedmočlane organizovane grupe koja je od 2008. do 2011. godine počinila više razbojništava na području Banjaluke, Prijedora i Kneževa. Ovu grupu terete da je ukrala skoro dva miliona KM, a terete je i za pljačku 1.035.230 KM iz Komercijalne banke u centru Banjaluke.

U ovom predmetu na optuženičkoj klupi su Miloš Mrđan (43),  Jovica Karać (43), Tomislav Knežević (43), Željko Pavlović (41), Đorđe Ćulum (38) i Aljoša Galić (30).

Podsjećamo da je sudiji Kudrić i ranije prijećeno, a protiv Milka Šarčevića (22) zbog prijetnji sudiji se vodi sudski proces jer je nakon što mu je u julu izrečena presuda kojom je osuđen na pet godina rekao: “Snježana Kudrić, ubiću te i silovati kada izađem iz zatvora.”

(Nezavisne)