Vijesti 04.09.2015.

Studen Holding donirao vozni park za djecu vrtiću “Naša djeca”

ČITANJE: 1 minuta

donacija

U sklopu obilježavanja 11. Dana otvorenih vrata Studen Holdinga i Bimal-a u Brčkom, danas je uručena sedma donacija JU Obdaništu „Naša djeca“ u Brčkom, koju Studen Holding svake godine obezbijedi u skladu sa iskazanim potrebama četiri obdaništa ove dječije ustanove.

Godišnja donacija JU Obdaništu „Naša djeca“ dio je donatorske strategije Studen Holdinga i dugoročne opredijeljenosti kompanije da ulaže u razvoj djece od najranijeg doba, a ove godine riječ je o vrijednoj donaciji u vidu voznog parka za djecu, auta na pedale za jaslice i nekoliko dječijih bicikala.

Predsjednik Uprave Studen Holdinga i generalni direktor BIMAL-a Ilija Studen je prilikom uručinjava donacije izrazio posebno zadovoljstvo zbog dugogodišnje uspješne saradnje kompanije i JU Obdaništa „Naša djeca“.

-Doprinos odgoju djece i njihovoj ranoj socijalizaciji je trajno opredjeljenje Studen Holdinga, koje je posebno značajno za društvo. Zbog toga smo izuzetno ponosni na godišnju donaciju obdaništu „Naša djeca“, kroz koje želimo pokazati da cijenimo njihov kvalitetan rad i želimo biti dio tog rada, kroz koji djeca stiču temeljne socijalne vještine važne za njihov dalji razvoj- rekao je Studen.

(PR)