Magazin 23.07.2020.

STUDENTSKO POZORIŠTE: Otvoren međunarodni projekat “Omnibusi dramaturga iz EU i BiH”

ČITANJE: 1 minuta

Međunarodni projekat “Omnibusi dramaturga iz EU i BiH” svečano je otvoren večeras u podrum sceni Banjalučkog studentskog pozorišta.

Šef projektnog tima Aleksandar Pejaković istakao je značaj projekta za ovo pozorište, zahvaljujući kojem će u vrijeme krize izazvane virusom korona da bude aktivno i publici ponudi zanimljive sadržaje.

“Projekat u potpunosti finansira Delegacija EU i BiH i počastvovani smo što je Brisel prepoznao Banjalučko studenstsko pozorište kao zajedničkog partnera, koje će da ostvari jedan vid predstave koja nastaje u roku od 24 časa”, rekao je Pejaković novinarima.

On je dodao da ovaj projekat u centralnoj fazi podrazumijeva i izložbu koja će putovati kroz gradove u BiH, počevši od Banjaluke i Sarajeva, te da se očekuje i dolazak specijalnog predstavnika EU u BiH, koji će razgovarati sa studentima.

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić izrazio je zadovoljstvo novim projektom u Banjalučkom studenstkom pozorištu, kojim će pokazati svoj kapacitet i u vrijeme krize.

“U ova čudna vremena, kada su kulturni događaji svedeni na minimum, svaki projekat u oblasti kulture treba podržati. Nadam se da će uskoro doći neka mnogo bolja vremena za kulturu, te da ćemo da vidimo mnogo više predstava i događaja”, rekao je Radojičić.

On je izrazio zadovoljstvo što ljudi iz oblasti kulture uvijek nađu nove načine izražavanja, te dodao da je ovo prilika da publika vidi nešto novo.

Projekat “Omnibusi mladih dramaturga iz EU i BiH” trajaće do 21. septembra.

(Srna)