Magazin 12.09.2015.

Šunjaju se u avion da izbjegnu gužvu, kradu sapune i šampone iz hotela

ČITANJE: 1 minuta
putovanja

Hipmunk je sproveo istraživanje među 1.000 putnika, a oni su priznali svoje najveće “putne grehe,” odnosno ne baš pristojne ili čak zabranjene stvari koje su radili na putovanjima.

Vjerovali ili ne, čak 29 odsto ispitanika je priznalo da su ukrali sapun ili šampon iz kolica osoblja, kako bi dopunili svoju zalihu u toaletu.

Međutim, “grijesi” počinju i prije toga, već na aerodromu – šest odsto putnika priznalo je da su pokušali da se ušunjaju u avion kako bi izbjegli dugu proceduru ukrcavanja i čekanje u redovima.

Više od polovine ispitanika kaže da ne osjećaju grižu savjesti zbog toga što u avionu redovno obore sjedište kako bi malo drijemnuli, a 18 odsto kaže da ne vezuje pojas tokom leta, kao i da šetaju po avionu tokom cijelog leta.

Ovo istraživanje otkrilo je da deset odsto putnika laže hotelsko osoblje u pokušaju da dobiju bolju sobu – znate ono: na Medenom mjesecu smo, na primer? Osim toga, 17 odsto ispitanika kaže da su na prevaru pokušavali da koriste bazen hotela u kojem nisu smješteni – predstavljajući se kao gosti hotela, a sedam odsto u hotelskom bazenu plivali su nagi.

(Mondo)