Magazin 02.10.2015.

Svaka im čast: Gimnazijalci ofarbali ogradu vrtića “Naša djeca”

ČITANJE: 2 minute
vrticUčenici banjalučke Gimnazije ofarbali su danas ogradu i dvorišne igračke gradskog vrtića “Naša djeca”, kako bi pokazali pažnju za generacije koje tek dolaze u vrijeme dok Gimnazija slavi 120-tu godišnjicu od osnivanja.

O prošlosti banjalučke gimnazije svjedoče brojna dokumenta, monografje i sjećanja… Sadašnjost banjalučke gimnazije, sto dvadeset godina nakon osnivanja, obilježavaju ovovremenska djela njenih učenika i profesora. Budi nadu i prija energija lica novih generacija, aktera akcije “Gimnazijalci svom gradu“.

Njih 120 danas se prihvatilo posla i u atmosferi svojevrsne „moderne mobe“ ofarbalo ogradu i dvorišne igračke u vrtiću „Naša djeca“. To je njihova odluka, jer su posvećeni ideji da „samo lijepo djetinjstvo znači zdravu mladost“.

Prvi kojima su se obratili je kompanija „Colorit“ koja je obezbjedila boje, podloge, premaz za drvo i metal, lazurne premaze, četke… i – ponudila stručnu pomoć.

Pored njih, hvale vrijednu akciju gimnazijalaca podržao je i najveći domaći proizvođač čaja – “Plantago”, koji se pobrinuo da učenici dobiju tople napitke.

Saša Matić, direktor kompanije „Colorit“ ističe da su ovu akciju podržali jer to predstavlja ličnu odluku i profesionalnu obavezu svih zaposlenih u „Coloritu“.

Inače, „Colorit“ posjeduje certifkat ISO 14001:2004, koji je rigorozan što se tiče primene poboljšanja performansi životne sredine, prevencije svih vrsta zagađenja, a reguliše evropske standarde sistema upravljanja životnom sredinom.

U ovoj društveno korisnoj akciji gimnazijalaca, u kompaniji „Colorit“
je prepoznata nova energija – društveno odgovorno ponašanje mora biti u funkciji razvoja društvene zajednice.

U „Coloritu“ ističu da su svjesni pozicije da je društveno-odgovorno ponašanje u okolnostima u kojima posluje na ovim prostorima, ne namet i teret, već lična i profesionalna obaveza i način ponašanja.

– „Colorit“ svoje poslovanje širi na zapadna tržišta gdje je društveno odgovorno ponašanje isto što i izmiriti obaveze prema dobavljačima i zaposlenima, platiti porez državi, održavati kredibilitet… „Colorit“ se predstavlja svojom poslovnom flozofjom koja je vrlo jednostavna – paleta kvaliteta. Paleta proizvoda, dobavljača, distributera, potrošača, prijatelja i svega što poboljšava kvalitet življenja. Vidjevši sa koliko energije, kreativnosti i posvećenosti banjalučki gimnazijalci paletom ideja dotjeruju ovaj vrtić pred nastupajuću Nedjelju djeteta, „Colorit“ je ponudio svoju paletu boja. Boja nove nade. Boja je pojam koji se odnosi na određeni osjećaj svjetlosti. Odgovornost prema društvenoj zajednici je odgovornost prema našoj djeci prvenstveno. Od njih svjetlost i dolazi – navode u “Coloritu”.

vrtic2

vric1