Biznis 03.09.2015.

Svarovski otvorio fabriku u Subotici

ČITANJE: 1 minuta
swarovski

Austrijska kompanija “Svarovski” otvorila je danas u Subotici proizvodni pogon i najavila da će do sredine iduće godine zaposliti još 170 radnika.

“Svarovski” u Srbiji posluje od kraja 2013. godine i zapošljava 383 radnika, a izgradnju proizvodnog pogona počeo je početkom 2014. godine. Do sada je ta kompanija u Srbiji investirala 22 miliona evra.

Otvaranju pogona prisustvovao je premijer Srbije Aleksandar Vučić, koji je istakao da je fabrika “Svarovski” u Subotici jedna od najasavremenijih u zemlji, a po ugrađenom materijalu i najskuplja.

Vučić je podvukao da je ulaganje vlade u tu fabriku, vrijedno 2,75 miliona evra i da je to ulaganje u budućnost građana.

Kompanija “Svarovski”, poznata po proizvodnji ukrasnih kristala, u 120 zemalja zapošljava 25.000 ljudi, a odlučila je da otvori pogon u Srbiji nakon zatvaranja fabrika u Češkoj i Kini.

Taro Nordhajder, izvršni potpredsjednik “Svarovski profešenel” istakao je danas da je ova godina značajna za austrijsku kompaniju, jer obilježava 120 godina postojanja, te je i otvaranje pogona u Subotici važan trenutak u bogatoj istoriji te firme.

“Postrojenje u Subotici je važan logostički centar uz centralu u Vatensu”, podvukao je on i podsjetio da je pre otvaranja novih prostorija firma radila u iznajmljenom prostoru u Srbiji.

(Agencije)