Magazin 15.11.2020.

Sve spremno za 3. festival džez muzike “Intime jazz fest”

ČITANJE: 1 minuta

U organizaciji Banskog dvora – Kulturnog centra u Banjaluci će se od 23 – 26.11.2020. godine održati treći festival džez muzike “Intime jazz fest”.

Nakon uspješno realizovanog 3. Internacionalnog festivala umjetničke muzike Jesenja sonata, ovo je druga festivalska manifestacija koju Banski dvor realizuje u ovoj godini, nastavljajući praksu organizovanja reprezentativnih kulturnih sadržaja i programa u vlastitoj produkciji.

-Potpuno svjesni cjelokupne i veoma složene situacije u vezi sa pandemijom virusa korona, Banski dvor nastoji da uz maksimalno poštivanje svih propisanih mjera i preporuka, održi kontinuitet i istraje u svojoj misiji organizovanja kvalitetnih kulturnih programa i u ovim nesvakidašnjim okolnostima tzv. „nove normalnosti“. U svemu ovome što nas je snašlo, čini nam se da nam je kultura danas možda potrebnija više nego ikad a u prilog tome najbolje svjedoči veliko interesovanje publike i izuzetna posjećenost svih programa u organizaciji Banskog dvora- rekao je Mladen Matović, direktor Banskog dvora – Kulturnog centra.

Treći festival džez muzike “Intime jazz fest” konceptualno je zamišljen kao kamerni festival džez muzike koji će se fokusirati na manje sastave i vrhunske soliste ovog muzičkog žanra, uključujući maksimalno formacije do džez kvarteta koji su ušli u festivalsku selekciju.

Ovogodišnji festivalski program obuhvata koncerte poznatih džez sastava i istaknutih džez umjetnika.

(E.M/banjaluka.net)

Oznake: Banski dvor