Vijesti 25.09.2015.

Šveđani pomažu školama i Centru za kulturu u Ugljeviku

ČITANJE: 1 minuta
ugljevik
Predstavnici nevladine organizacije “Medborgarskolan” iz Švedske posjetili su danas Ugljevik i najavili skoru donaciju muzičke opreme za učenike u toj opštini.

Ova nevladina organizacija koja se bavi obrazovanjem odraslih donirala je do sada računare i opremu Centru za kulturu “Filip Višnjić” i Srednjoj školi “Mihailo Petrović-Alas” u Ugljeviku vrijednosti 30.000 evra.

Predsjednik Skupštine opštine Ugljevik Đoko Simić izrazio je zahvalnost predstavnicima švedske nevladine organizacije sa kojima je 2012. godine uspostavljena saradnja.

– Našoj opštini dodijelili su značajne donacije u kompjuterima koji podižu kvalitet nastave u školama, a za sve građane Ugljevika finasnirali su kurseve engleskog jezika- rekao je Simić.

Predsjednik švedske nevladine organizacije Leif Čarlson rekao je novinarima da su oni studijska organizacija sa humanističkim vrijednostima koja se bavi uglavnom obrazovanjem, s namjerom da pomažu ljudima kojima je pomoć najpotrebnija.

Gosti iz Švedske su tokom boravka u Ugljeviku posjetili i Centar za kulturu i Srednjoškolski centar “Mihailo Petrović-Alas”.

(Agencije)