Biznis 16.09.2015.

“Svislajon” gradi turističko-sportski kompleks u Trebinju

ČITANJE: 1 minuta
swisslion
Kompanija “Svislajon Takovo”, čiji je predsjednik Rodoljub Drašković, obezbijedila je početnih 20 miliona KM za gradnju turističko-sportskog kompleksa na lokaciji Dražin Do – Volujac u blizini Trebinja, potvrdio je finansijski direktor “Svislajon” Trebinje Tomo Bokić.

Bokić je istakao da je kompanija već poslala pismo namjere gradonačelniku Trebinja Slavku Vučureviću, u kojem je zatraženo omogućavanje rješavanja imovinskih odnosa i kupovinu zemlje da bi projekat bio pokrenut u što skorijem roku.

On je napomenuo da će se kompleks prostirati na 80 hektara i da je u proceduri osnivanje novog preduzeća sa osnovnim kapitalom od 20 miliona KM, dodajući da će u vlasničkoj strukturi kompleksa biti sva proizvodna preduzeća sistema “Svislajon” – od Vršca, Beograda, Milanovca, Skoplja do Trebinja.

“Projekat bi trebao da bude realizovan do kraja 2018. godine i to kroz dvije faze”, rekao je Bokić i pojasnio da će prva faza, koja ima djelimičnu projektnu dokumentaciju, obuhvatati izgradnju akva-parka i sportskih sadržaja – terena za košarku, fudbal i zatvorenog olimpijskog bazena.

Bokić kaže da bi prva faza trebalo da bude završena do početka turističke sezone 2016. godine, ali samo ukoliko budu obezbijeđeni nepohodni administrativni poslovi i kupi zemlja na kojoj bi bio građen kompleks.

On je naveo da je u drugoj fazi predviđena gradnja hotelsko-smještajnih kapaciteta.

(Agencije)