Magazin 17.05.2024.

Svjetski dan oboljelih od multiple skleroze: Najavljen humanitarni koncert banjalučkih umjetnica

ČITANJE: 1 minuta

Povodom Svjetskog dana oboljelih od multiple skleroze, ove godine po prvi put, u Banskom dvoru u Banjaluci biće održan humanitarni koncert.

Ovaj humanitarni koncert soprana Albine Smajlović Tomić i pijanistkinje Maje Gvozden Regodić, biće održan 28. maja u Koncertnoj dvorani Banskog dvora.

Takođe, program koncerta će upotpuniti Marija Šestić (vokal) i Ksenija Regodić (flauta).

“Oboljeli od multiple skleroze su među nama, ali to često ne primjećujemo jer je ovo, kako se često kaže, ‘bolest sa hiljadu lica’. Koncert šalje i poruku da oboljeli rade, stvaraju i savladavaju prepreke koliko god je to moguće, mada mnogi među njima i nemaju pristup adekvatnom liječenju. Zbog toga im pokažimo da nisu sami u tome i podržimo ih kroz dobrovoljnu donaciju koja će se moći priložiti na samom ulazu u Koncertnu dvoranu. Sav prihod od donacija biće upućen za liječenje najugroženijih pacijenata”, poručuju organizatori.

Koncert se organizuje u saradnji sa Udruženjem oboljelih od multiple skleroze Republike Srpske.

Besplatne pozivnice

Besplatne pozivnice zainteresovana publika može preuzeti na biletarnici Banskog dvora svakim radnim danom osim vikendom u periodu od 12.00 do 18.00 časova.

Pored mogućnosti donacije na licu mjesta svi koji žele mogu svoju donaciju uplatiti i na žiro računa Udruženja – broj: 567 162 19000025 83 otvoren kod Atos banke.

Inače, Svjetski dan oboljelih od multiple skleroze obilježava se svake godine 30. maja.

Banjaluka.com