Magazin 19.06.2016.

Svjetski hitovi obilježiće ljeto u multipleksu “Palas”

ČITANJE: 2 minute

Svjetski filmski hitovi različitih žanrova obilježiće ovo ljeto u banjalučkom multipleksu “Palas”, a neka ostvarenja publika čeka sa posebnim emocijama.

Kako je najavila Marina Popović iz banjalučkog multipleksa “Palas”, u julu i avgustu na repertoar će uvrstiti nekoliko odličnih naslova koji će sigurno zadovoljiti sve ukuse.

– Već 4. jula stiže nova akciona avantura “Star trek: Izvan granica”. Publika će imati priliku da zajedno otputuje sa posadom svemirskog broda “USS Enterprajz” u nove, uzbudljive avanture. Inače, ova filmska priča se zasniva na dobro poznatim “Zvjezdanim stazama” Džina Rodenberija – najavila je Popovićeva.

U filmu “Star trek: Izvan granica”, koji je režirao Džastin Lin, glavne uloge su ostvarili Idris Elba, Zoi Saldana, Sofija Butela, Karl Urban i mnogi drugi.

Priča počinje kada posada otputuje u neistražene dijelove svemira i tamo sreće sasvim novog, ali jako opasnog neprijatelja, koji ih testira na razne načine.

Kako je kazala Popovićeva, prema dosadašnjim reakcijama publike, jedan od najiščekivanijih filmova ovog ljeta je onaj o Džejsonu Bornu, u kojem se ponovo pojavljuje slavni holivudski glumac Met Dejmon.

Film, koji je režirao Pol Gringras, u banjalučki bioskop stiže 28. jula, a u nastavku ove priče, pored Dejmona, pojavljuju se i Tomi Li Džons, Alisija Vikander, Džulija Stajls i Vinsent Kasel. Ovaj put Džejson Born traga za istinom o svojoj prošlosti.

– Čak 30 godina nakon što je originalni film osvojio gotovo čitavu planetu, “Istjerivači duhova” se ponovo vraćaju na veliko platno i to u ženskom sastavu, a pod rediteljskom palicom Pola Figa – kaže Popovićeva i dodaje da će publika ovaj film moći pogledati od 28. jula.

Uloge u ovom nastavku tumače Melisa Mekarti, Kristen Vig, Kejt Mekinon, Kris Hemsvort i mnogi drugi, a film je najavljen kao komedija koja će sigurno osvojiti srca mnogih gledalaca.

Drugi dio ljeta rezervisan je za horor priču, pa 18. avgusta na repertoar stiže film “The Shallows” u kojoj je glavnu ulogu ostvarila Blejk Lavli.

Kritičari predviđaju da će ovaj film, koji je režirao Haume Kolet Sera, biti strašniji od “Ajkule” iz 1975. godine. Priča počinje 200 metara od obale kada Nensi (Blejk Lavli) napadne velika bijela ajkula. U ostalim ulogama se pojavljuju Oskar Henada, Bret Kalen, Sedona Ledž…

Za najmlađe

Najmlađa publika moći će pogledati crtani film “Tajni život kućnih ljubimaca”, koji na repertoar “Palasa” stiže 11. avgusta. Ovu priču, u kojoj će sigurno uživati svi koji se osjećaju kao djeca, radila je producentska kuća koja stoji iza filmova “Grozan ja” i “Malci”.

(Glas Srpske)