Vijesti 03.11.2015.

Staza Priječani-Slatina biće završena sljedećeg vikenda

ČITANJE: 1 minuta
prijecani slatina
Sportsko-rekreativna staza od Priječana do Slatine, koja je, prema ranijim najavama, trebalo da bude puštena u funkciju krajem oktobra, kako su potvrdili iz Gorske službe spasavanja, biće gotova idućeg vikenda.

Staza je već prohodna, a znatiželjni mještani Priječana već njome šetaju.

– Vremenski uslovi nisu nam dozvolili da završimo radove na još jednoj maloj dionici, gdje je potrebno izvršiti markiranje. Za to će nam biti potreban još jedan vikend rada. Ova značajna staza za mještane Priječana, ali i grada, biće kružnog oblika, ukupne dužine 15 kilometra, a početna tačka polazi iz Priječana i iz nje će se moći izaći na više izlaza, i to u Slatini, Velikom Blašku, Krčmaricama i Trapistima- kažu iz Gorske službe.

Nebojša Tojagić, predsjednik Savjeta MZ Priječani, kazao je da elaborat u toku ove sedmice treba da pošalju Turističkoj organizaciji grada na uviđaj.

– Ova staza jednim dijelom biće pogodna i za bicikliste. Staza treba da poveže naselje Priječani, na desnoj obali Vrbasa, sa banjom u Slatini i pritom ima pješački i rekreativni karakter- istakao je Tojagić.

(Nezavisne novine)