Vijesti 06.07.2020.

TALIĆ NA POPULARNOM KUPALIŠTU: Uskoro sanacija “Zlajine plaže”

ČITANJE: 2 minute

Popularno banjalučko kupalište „Zlajina plaža“ uskoro bi trebala biti sanirano. Nastavak je to inicijative koju je pokrenuo prošle godine predsjednik Skupštine grada Banja Luka Zoran Talić zajedno sa mještanima MZ Kočićev vijenac. On je danas obišao popularno banjalučko kupalište sa načelnikom Odjeljenja za komunalne poslove grada Banja Luka, Petrom Bilčarem kako bi se dogovorila dalja dinamika radova.

„Inicijativa koju smo započeli prošle godine sa mještanima ovog naselja dobija svoj epilog. Inicijative ove vrste su značajne za grad jer sanacijom „Zlajine plaže“ stvaramo bolje i adekvatnije uslove za sve one koji sklonište od ljetnih vrućina traže uz Vrbas. Uređujemo ne samo kupalište već stvaramo ljepši ambijent za sve naše sugrađane i one koji ovo mjesto generacijama koriste za druženje“, istakao je Talić.

Načelnik odjeljenja za Komunalne poslove, Petar Bilčar istakao je da će već iduće sedmice poslati stručna lica koja će utvrditi trenutno stanje na tom lokalitetu a kako bi se znala dalja dinamika radova.

„Razgovarali smo danas sa mještanima kako bi čuli i njihova mišljenja šta je sve neophodno da se uradi na tom lokalitetu. Već iduće sedmice na teren će izaći stručna lica koja će sagledati kompletan teren te na osnovu kojeg će se dalje pristupiti sanaciji te plaže“, rekao je Bilčar.

Mještanin MZ Kočićev vijenac, Predrag Jovandić, čija se kuća nalazi u neposrednoj blizini „Zlajine plaže“ kaže da je sanacija tog popularnog kupališta od izuzetnog značaja ne samo za one koji tu žive već i za sve Banjalučane.

„Zlajina plaža“ nije sanirana od 1984. godine kada je i napravljena. Ja sam bio dijete kad sam pomagao da se to napravi. Tokom ljeta ovde svakodnevno imamo preko dvadesetoro djece koja dolaze sa svojim roditeljima iz čitavog grada. Uz „Zlajinu plažu“ sam odrastao i to je mogu slobodno reći naš način života – da se ljeti ovde okupljamo, družimo i kupamo. Ovde su oduvijek svi dobrodošli, a tako će biti i u budućnosti“, rekao je Jovandić.

(SB/banjaluka.net)

Oznake: Zoran Talić