Politika 04.11.2020.

Talić: Pobjeda Radojičića neupitna, rezultat „Poligrafa“ će biti iznenađenje za mnoge

ČITANJE: 3 minute

Na osnovu dosadašnjeg rada na terenu, možemo biti i više nego zadovoljni podrškom naših sugrađana, pa će Poligraf sigurno biti veliko iznenađenje predstojećih izbora, izjavio je Zoran Talić, predsjednik Poligrafa i nosilac odborničke liste te partije.

On je istakao da je, u isto vrijeme, pobjeda Igora Radojičića neupitna jer su, kako ističe, Banjalučani svjesni da bi za najveći grad Srpske bila katastrofalna greška da se upusti u rizik izbora ljudi bez iskustva i znanja za upravljanje gradom.

„U posljednje četiri godine mandata zajedno smo prešli dugačak put sa mnogo izazova – od poplave, piralena, pandemija, udara raznih energetskih i zemljišnih lobija, finansijske konsolidacije budžeta i rješavanje dugova Grada do izgradnje vrtića, toplane, mostova, sportskih dvorana, dječijih igrališta, sportskih terena, sanacija škola, ambulanti, društvenih domova, spajanje istočnog tranzita, izgradnja kružnih tokova. Svakodnevno smo prelazili po desetine kilometara terena i razgovarali sa našim sugrađanima o razvoju njihovih mjesnih zajednica, rješavali mnogobrojne probleme sa kojima se svakodnevno susreću, razmatrali preko 2000 raznih materijala u Skupštini grada i druge svakodnevne aktivnosti koje su išle u pravcu razvoja Banje Luke. Pored mnogobrojnih nepredviđenih okolnosti, sve što smo planirali i dogovarali sa građanima nastojali smo da u što kraćem roku to realizujemo te sam zato ubjeđen da će Radojičić voditi naš grad i naredne četiri godine“ rekao je Talić.

Кada je riječ o Poligrafu, Talić ističe da spremno dočekuju izbore jer su, kako ističe, od osnivanja svakodnevno u kampanji i komunikaciji sa sugrađanima.

„Zajedno sa sugrađanima, uspješno smo realizovali više od stotinu raznih inicijativa te je zbog takvog načina rada i djelovanja Poligraf u protekle tri i po godine razradio odličnu mrežu mjesnih odbora – više od 60 njih u Banjoj Luci. Do sada je obučeno više od 500 posmatrača za lokalne izbore koji će štititi naš izborni rezultat, a što nam je jasan pokazatelj da smo na dobrom putu. Građani nam daju sve veću podršku a interesovanje za naš rad je konstantano. Zato sa velikim optimizmom očekujemo 15. novembar, a siguran da ćemo napraviti odličan rezultat“ rekao je Talić.
On dodaje da posebno zadovoljstvo pričinjava činjenica da je Poligraf u izbornu kampanju ušao sa programom „Za zdravu Banjaluku“ koji je pripremio Programski savjet stranke. Program se sastoji od kratkoročnih, srednjoročnih i dugoročnih mjerama za razvoj grad – od ekologije do ekonomije a čije smjernice mreža aktivista provodi već tri i po godine na terenu.

„Na istom principu djeluje i naša Mreža mladih, a ponosni smo i na mrežu žena Poligrafa koja uveliko radi na poboljšanju veće zastupljenosti broja žena u politici“ rekao je Talić.

On je naglasio da na izbore u Banjoj Luci izlaze sa punom listom od 35 kandidata koji su svakodnevno u komunikaciji sa sugrađanima te sa njima razgovaraju o idejama i vizijama razvoja grada.

(Banjaluka.net)