Magazin 05.01.2016.

Tarantino: Još dva filma pa u penziju

ČITANJE: 1 minuta
Tarantino
Američki reditelj Kventin Tarantino ponovo je najavio da će se penzionisati nakon što snimi još dva filma – jedan gangsterski, a drugi strave.

Kontroverzni reditelj je dosad nekoliko puta ponovio da će prestati da režira nakon desetog filma. Njegov vestern “Podlih osam”, koji će za koji dan početi da se prikazuje u bioskopima, njegov je osmi film.

-Obično su mi potrebne tri godine da bih napravio film, što znači da ću ovim poslom da se bavim još oko 10 godina- izjavio je Tarantino za Tajm Aut.

-Ne želim da se ovim vječno bavim. Treba da postoji kraj – naveo je on.

Upitan za sadržaj preostala dva ostvarenja, reditelj, koji se proslavio filmovima “Ulični psi” i “Petparačke priče”, rekao je da više ne želi da pravi filmove specifičnog žanra.

-Ne postoji žanr koji bi me privukao na onaj gorljiv način na koji sam snimio ratni film (Prokletnici) ili film o borilačkim vještinama (Ubiti Bila)- kazao je Tarantino.

-Mislim da bi jedini preostali žanr mogao da bude film o gangsterima iz 1930-ih, poput priče o Džonu Dilindžeru. Takođe bih volio da snimim nešto savremeno, gdje bi postojao lik koji ulazi u kola i pali radio kako bi imao kul vožnju za montažu. A kada bih imao svo vreme ovog svijeta, volio bih da snimim istinski strašan horor film, poput ‘Istjerivača đavola’- zaključio je 52-godišnji reditelj.

(Agencije)