Tegeltija: Na saopštenje Udruženja sudija FBiH neću reagovati

Kako sam već više puta naglasio, snažno podržavam pravo na drugačije mišljenje i pozdravljam svaki otvoreni vid komunikacije. Povodom konkretnog poziva predsjedništva Udruženja sudija FBiH za podnošenjem ostavke, prije svega želim da naglasim da je Udruženje sudija Republike Srpske drugog dana od donošenja zaključaka dalo punu podršku zaključcima VSTS-a i predsjedniku VSTS-a.

Kako to saopštenje nisam komentarisao, neću komentarisati ni saopštenje Udruženja sudija FBiH. Naglašavam da sam u VSTS izabran glasovima sudija svih osnovnih, okružnih, okružnih privrednih i Višeg privrednog suda Republike Srpske, a za predsjednika VSTS-a većinom glasova članova VSTS-a. Prema tome, moja izborna baza za članstvo su sudije navedenih sudova u Republici Srpskoj koji su dali punu podršku zaključcima.

S druge strane, ista većina VSTS-a koja me je izabrala za predsjednika je većina članova VSTS-a iz cijele BiH je podržala navedene zaključke. Samim tim, a s obzirom na prirodu institucije, poziv predsjedništva Udruženja sudija FBiH čiji niti sam član, niti je na bilo koji način učestvovala u mom izboru ni za člana ni za predsjednika VSTS-a, čini se potpuno bespredmetnim i besmislenim pa tako na njega, kako već rekoh tumačeći ga kao demokratsko pravo na drugačije mišljenje i nikada više od toga, ni na koji način neću ni reagovati.

Predsjednik VSTS-a

Milan Tegeltija

86. DAN “Pravda za Davida” i večeras na Trgu Krajine

Večeras je, po 86. put, na Trgu Krajine održano okupljanje “Pravda za Davida”. ”Dragi moj sine, mi smo 20. tačka kod nadležnih institucija. Saučesništvo je teži zločin od ubistva i za to je kazna do 45 godina. Dragi moj Đakac, sine moj, rekao sam na grobu, ko god se plaši, može otići”, rekao je Davor