Magazin 01.11.2015.

Teorije zavjere koje i danas intrigiraju javnost

ČITANJE: 3 minute
Neke zvijezde više nisu među živima, ali o njima se i dalje priča. Fanovi teško ne mogu da se pomire da njihovi idoli više nisu živi, pa se nerijetko prošire prave teorije zavjere.

POL VOKER

Poginuo je u poršeu. Vijest o iznenadnoj smrti zvijezde franšize “Brzi i žestoki” šokirala je svijet, posebno jer je ispalo kao da je film predvidio njegovu preranu smrt. Ubrzo se proširila teorija kako je Pol saznao nešto što nije trebalo.
Navodno je riječ o novcu koji se trošio na neke nelegalne stvari, a tada je sjeo u svoj porše u kojem je i izgubio život. To je teorija, a njegova ćerka je podigla i tužbu protiv proizvođača jer se sumnja da je na autu bila fabrička greška.

 

ILIMUNATI ODGOVORNI ZA SMRT ROBINA VILIJAMSA I VITNI HJUSTON?

Prije godinu dana svijetom je zavladao muk, kada je objavljena vijest o smrti glumca Robina Vilijamsa koji je bolovao od depresije. Uveseljavao je svojim ulogama, ali je na kraju završio tragično.

Navodno je epizoda serije “Family Guy” predvidjela i najavila glumčevu smrt. Istragom je pak utvrđeno kako se radilo o samoubistvu, ali je u opticaju bila i teorija kako je Robinovo ubistvo bilo planirano od strane iluminata.

VITNI HJUSTON

Pisalo se i o teoriji kako su iluminati krivi i za smrt i Vitni Hjuston. Ona je navodno bila članica tajnog društva, a na svom talentu i karijeri može zahvaliti ugovoru s đavolom.

Koliko god suludo zvučalo veliki broj ljudi je i povjerovao u tu teoriju, kao i to da je kažnjena smrću zbog razuzdanog života i prekomjernog konzumiranja droga.

SMRT HOLIVUDSKIH DIVA

I danas je aktuelna priča o teoriji zavjere oko smrti Merilin Monro. Pisalo se da je njena iznenadna smrt 1962. godine prouzrokovana samoubistvom, a Merilin dosije zapečaćen je kao velika tajna.

Međutim, neke teorije kažu kako je za sve kriv njen ljubavnik i tadašnji predsjednik SAD-a Džon Kenedi.

NATALI VUD

I smrt glumice Natali Vud obavijena je velom tajni. Slavna glumica umrla je krajem 1981. godine, ali uzrok njene smrti ponovo je stavljen na ispitivanje 2011. godine.

Tada se utvrdilo kako je uzrok smrti glumice “slučajno davljenje i druge nerazjašnjene okolnosti”. Izgleda da prava istina nikada neće biti otkrivena.

TEORIJE ZAVERE

Otkada je umrla, traži se krivac za smrt princeze Dajane, ali se spekuliše i o tome kako ju je ubila britanska tajna služba MI6.

Teorija zavjere prati i Titanik koji je potonuo 1912. godine, ali njegova priča i dalje fascinira ljude. Nakon nesreće pojavile su se razne teorije kako je brod namjerno potopljen kako bi se prevarilo osiguranje.

Puno se pričalo o zamjeni brodova, o direktoru kompanije Jozefu Brusu Ismaju, o kapetanu Edvardu Smitu, pa čak i prokletstvu mumije i lošim karmama.

POL MAKARTNI

A navodno je i Pol Makartni umro još 1966. godine, a članovi Bitlsa su ga tada zamijenili dvojnikom. Pobornici ove teorije tvrde da se dokazi nalaze na mnogim  albumima grupe “Bitlsi”, a navodno postoje i poruke koje se mogu čuti ako se neke pjesme puste unazad.

Glavni dokaz cijele teorije je fotografija na albumu “Abbey Road” gdje su teoretičari vidjeli skrivenu simboliku, jer je Pol jedini bos i izgubio je korak s ostalim članovima.

(Blic)