Magazin 06.11.2015.

Tesla učestvovao u teleportaciji vojnog broda SAD

ČITANJE: 2 minute
nikola-tesla
Iako je od “Filadelfijskog eksperimenta” prošlo preko 70 godina on i dalje privlači veliku pažnju javnosti.

Naime, iako zvanično nikada nije priznato da je eksperiment izvršen, teoretičari zavjere vjeruju u to da je 28. oktobra 1943. američka mornarica izvršila prvo teleportovanje i putovanje kroz vrijeme, kao i da je u cijelu priču umiješan Nikola Tesla, jedan od najvećih naučnika u istoriji.

Prema nepodrvrđenim navodima, američka mornarica je uspjela da razarač “USS Eldridge” učini nevidljivim, tako što ga je na nekoliko sekundi teleportovala iz Filadelfije u Virdžiniju. O tome svjedoče mornari s drugog broda “SS Andrew Furseth” koji tvrde da su razarač na nekoliko seundi vidjeli u luci Norfolk (Virdžinija), prije nego što je misteriozno nestao kao što se i pojavio. Navodno je brod u isto vrijeme putovao kroz vrijeme o čemu svjedoče tijela mornara zaglavljena u konstrukciji broda.

Zanimljivo, sve do sredine 50-ih godina prošlog vijeka o ovom incidentu se uopšte nije pričalo, a ni pisalo. Priču je pokrenuo Karl Meredit Alen, koji je u pismima astronomu i NLO entuzijasti Morisu K. Džesupu opisao šta se tačno dogodilo uz tvrdnju da se upravo on nalazio na brodu “SS Andrew Furuseth”.

On za svoje tvrdnje nije ponudio nikakve dokaze, a poslije par godina izvršio je samoubistvo. U zvaničnim dokumentima se navodi da je na dan ekspetimenta “USS Eldridge” bio u luci u Njujorku, a “SS Andrew Furseth” plovio Atlantskim okeanom. Bez obzira na te navode, američka mornarica je zaista 40-ih godina sprovodila eksperimente čiji je cilj bio da se brodovi učine nevidljivima kako za neprijateljske radare tako i za magnetne mine.

Prema nekim teorijama, upravo je naučnik Nikola Tesla radio na tehnologiji koja je američke vojne brodove trebala učiniti nevidljivim. Međutim, Tesla je od eksperimenta navodno odustao početkom 1942. iz moralnih razloga. On je, kažu priče, shvatio kakve su moguće posljedice eksperimenta s obzirom da je američka vojska insistirala da na brodu bude ljudska posada. Čak je navodno pokušao i da sabotira cijeli projekt. Uz to ljudi koji tvrde da je prste u eksperimentu imao i Tesla kažu da je upravo on najzaslužniji za njegovu smrt. Naime, Tesla je pronađen mrtav u svojoj hotelskoj sobi deset mjeseci prije navodnog Filadelsijskog eksperimenta.

Do dana današnjeg nema niti jednog dokaza da je Filadelfijski eksperiment zaista izvršen. SAD su “USS Eldridge” kasnije poklonili Grcima, koji su ga poslije nekoliko gidina isekli u staro gvožđe.

(Alo.rs)