Test koji pokazuje šta Facebook zaista zna o vama

FACEBOOK

FACEBOOK

Ličnost svih nas se u većoj ili manjoj mjeri manifestuje i mijenja u zavisnosti od toga koliko smo svoj stvarni život “preselili” u virtualna prostranstva.

Ovaj test će vam pokazati koliko je sve “ozbiljno”.

Naučnici sa Kembridž univerziteta razvili su web aplikaciju Apply Magic Sauce, koja ima samo jednu namjenu i zadatak – da procijeni vašu ličnost isključivo na osnovu vašeg Facebook profila.

Ne treba da učinite ništa, osim da se ulogujete na web putem vašeg Facebook profila i proverite da li je ovo zaista test koji će vas (pr)ocijeniti bolje od vaših prijatelja, roditelja, partnera, kolega na poslu… I to samo i isključivo na osnovu vaših “lajkova” koje ostavljate po Facebooku.

Britanski naučnici tvrde da su stvorili alat koji je u stanju da ponudi odgovore na pitanje kakvi ste vi zapravo i da im je za to dovoljan vaš Facebook profil; otkriće vam koliko ste inteligentni, potvrditi vaša politička, religiozna ili seksualna stremljenja i preferencije…

Da li je test zaista toliko tačan kao što stručnjaci tvrde možete proveriti i sami.

U budućnosti bi, navode sa Kembridža, mogao, na primjer, da se koristi za predviđanje zločina koje nameravaju da počine neki od korisnika, i slično…

Test se nalazi ovde.

(B92)

Srpska dijaspora na forumu u Banjaluci

Stotinu uglednih predstavnika Srba iz više od 26 zemalja svijeta okupilo se na prvom forumu dijaspore u Banjaluci. Svi sa istim ciljem- bolja saradnja sa Srpskom i Srbijom.

Peti dan potrage za nestalom Dušicom Božić

Policijski službenici, vatrogasci, ronilački tim Specijalne antiterorističke jedinice MUP-a Republike Srpske, rodbina, prijatelji i mještani Laktaša peti dan aktivno tragaju za nestalom tridesetogodišnjom Dušicom Božić iz Laktaša.

Čistka u Udruženju društava za osiguranje zbog nelegalnih popusta

Skupština Udruženja društava za osiguranje pri Privrednoj komori Republike Srpske isključila je iz svog članstva “Osiguranje Garant” iz Brčkog zbog kršenja smjernica koje je donijela Agencija za osiguranje RS, a kojim se zabranjuju bilo kakvi nelegalni popusti pri registraciji automobila.

Praznik za ljubitelje šarplaninaca

Izložba šarplaninaca, koja će okupiti više od 100 pasa ove rase, trebalo bi da bude održana u nedjelju na terenu Vodenog parka “Akvana” sa početkom u deset časova.

Radnici Toplane ne žele ni da čuju za otpremnine

Sindikalna organizacija “Toplane” najavila je u petak radikalne mjere u slučaju da neko do radnika ovog preduzeća dobije otkaz, dok gradonačelnik Igor Radojičić poručuje da je neminovno smanjenje broja zaposlenih jer se radi o propaloj firmi sa dugom od oko 90 miliona KM.

Cvijanović: Dijaspora važan resurs Srpske

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović poručila je da je dijaspora važan resurs Republike Srpske, jer su to ljudi koji mogu da doprinesu, ne samo sadašnjim, nego i budućim procesima u Republici Srpskoj.