Magazin 03.04.2016.

The Babe Barbarela: Svakoj pjesmi damo lični pečat

ČITANJE: 2 minute
babe barbarela
Bend “The Babe Barbarela” iz Bihaća je za kratko vrijeme stekao popularnost širom države i regiona svojim obradama svjetskih i domaćih hitova. Proteklog vikenda nastupili su u banjalučkom klubu “Rock Symphony”, gdje su zabavljali Banjalučane do kasno u noć.

Pjevač i frontmen ovog sastava iz Bihaća, Zosko Handukić, naglašava da ono što ih može istaći u odnosu na ostale bendove je njihov pristup pjesmama.

-Mi kroz pjesmu provučemo mnogo drugih pjesama. Ono što nam padne na pamet da bi dobro leglo u tom momentu, mi to ubacimo- istakao je Zosko.

Po ovome, bend na svakoj pjesmi ostavi svoj lični pečat po kojem je poznat. “Mi obrađujemo pjesme Adel na čiju pjesmu pjevamo stihove ‘Who let the dogs out’, onda na to nadovežemo Edu Maajku, vjerujem da je to ono po čemu smo prepoznatljivi”, dodao je Zosko.

Ova grupa je u Banjaluci čest gost, a Zosko ističe da za banjalučku publiku ima samo riječi hvale, te da ona prenese odličnu energiju na njih. “The Babe Barbarela” postepeno najavljuje i autorski rad, kao i nove obrade.

-Nedavno smo obradili ‘Dijamante’ Halida Bešlića u fanki fazonu i pjesma je doživjela veliki uspjeh. Obično naše obrade na internetu imaju oko 3.000 pregleda, a ‘Dijamanti’ su imali preko 50.000 i zvali su nas sa raznih radio-stanica. Obradili smo mnoge svjetske izvođače, i skoro niko nije primijetio. Obradili smo narodnjak, i zovu nas sa svih strana, i upravo to je pokazatelj po kojem možemo shvatiti gdje živimo- rekao je Zosko.

“The Babe Barbarela” postoji od 2011. godine i tokom karijere i brojnih natupa Zosko se prisjetio jednog koji se desio u Hrvatskoj.

-Imali smo interesantan nastup u Rudama u Hrvatskoj, kod Samobora. Odazvali smo se na poziv da dođemo na festival ‘Rudarska Grebilica’ i mi smo pristali, a apsolutno nismo znali o čemu se radi- rekao je Zosko.

Ispričao je da su na Googleu vidjeli da na festivalu ima folklor, zatim izložba magaraca i konja. Kada su otišli, shvatili su da je to festival koji traje tri dana i koji obuhvata sve od dječjih igara, folklora pa do koncerata.

Organizatori su postavili binu ispred jednog rudnika, koji je priznat u Evropi i koji je sada nacionalni muzej. Bio je to nastup na otvorenom, oni su svirali, a ljudi su tokom koncerta iz publike ispaljivali vatromet.

(NN)