Magazin 03.10.2015.

Tinejdžeri vole romanse na društvenim mrežama

ČITANJE: 1 minuta
Tinejdzeri
Tehnologija igra najvažniju ulogu u tinejdžerskim romansama, počev od upoznavanja i prvih sastanaka, pa do eventualnih raskida, pokazala je studija sprovedena u SAD, čije rezultate prenosi BBC.

Rjeđi su tinejdžerski romantični “sastanci” na onlajn platformama, ali oni koriste tehnologiju da bi flertovali, ugovarali viđanje i dolaske na zabave, pokazalo je istraživanje koje je sproveo Pju istraživački centar.

Studija je obuhvatila 1.060 tinejdžera, starih od 13 do 17 godina u SAD.

Prema istraživanju, od 35 odsto anketiranih koliko je reklo da je trenutno u vezi, gotovo 60 odsto kaže da im tehnologija pomaže da se osjećaju bliže svom partneru.

Polovina tinejdžera, bez obzira da li se zabavljaju sa nekim ili ne, reklo je da se zainteresovala za druženje sa nekom osobom koristeći Fejsbuk ili druge društvene mreže, dok je 47 odsto anketiranih reklo da je nekoj osobi iskazalo naklonost putem “lajkova” ili komentara.

Ima i ljubomore u ovom ljubavno-onlajn ambijentu, kažu istraživači, ali ne u toj mjeri koliko ima flertovanja. Naime, 11 odsto ispitanika priznalo je da je ulazilo u onlajn profile svojih partnera, a 16 odsto je reklo da je tražilo od partnera da raskine digitalno prijateljstvo sa nekom osobom.

(B92)