Biznis 16.12.2022.

Todorović sa delegacijom Nižnjeg Novgoroda: Sarađivati na projektima zaštite životne sredine

ČITANJE: 1 minuta

Direktor Fonda za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske Srđan Todorović razgovarao je danas u Banjaluci sa delegacijom iz Nižnjeg Novgoroda o uspostavljanju moguće saradnje u vezi sa projektima zaštite životne sredine i energetske efikasnosti.

Na sastanku je razgovarano i o uspostavljanju saradnje na povezivanju privrednih subjekata iz Nižnjeg Novgoroda i privrednih subjekata iz Republike Srpske koji bi našli zajednički interes za saradnju na izgradnji tehnologija i proizvoda u ovoj oblasti zaštite životne sredine i energetske efikasnosti.

Na sastanku je bilo riječi i o uspostavljanju zajedničke proizvodnje nekih dijelova ovakvih vrsta tehnologija u Rusiji ili proizvodnje u Republici Srpskoj u saradnji sa Ruskim kompanijama, saopšteno je iz Fonda za zaštitu životne sredine Srpske.

U delegaciji iz Nižnjeg Novgoroda bili su generalni direktor privredne komore Nižnjeg Novgoroda Ivan Razuvaev, zamjenik generalnog direktora Privredne komore Aleksandar Puškin i načelnik sektora za međunarodnu saradnju privredne komore Nižnjeg Novgoroda Anatolij Aniščenk.

(SB)