Vijesti 18.09.2015.

Trebinje: Đurkovići deložirani iz stana

ČITANJE: 2 minute
djurkovici
Novinarka ONASA Gordana Đurković, njen otac Miljan i suprug Pero su, i pored jedne odložene deložacije i najava da neće napustiti svoj stan u Ulici kralja Petra Oslobodioca u Trebinju, deložirani u petak ujutro.

Đurkovići su, i pored negodovanja nekolicine njihovih rođaka i prijatelja, ipak mirno  dozvolili da policija uđe u stan, da im se imovina popiše i prenese, kako kaže Đurkovićeva, dio u prostor u vlasništvu crkve, odakle im je odobreno da privremeno smjeste dio stvari, a dio kod rođaka i prijatelja, kod kojih će i oni sami naći privremeni smještaj.

– Policija je došla da obezbijedi ulazak izvršitelju, a tata i ja smo se dogovorili da ne pružamo nikakav otpor, ali ćemo u toku dana preduzeti neke druge korake-  rekla je  Đurkovićeva.

Ona najavljuje da se slučaj na ovome neće završiti, te da će tužiti Republiku Srpsku i grad i tražiti veliku odštetu.

– Mi smo pošteno platili i otkupili ovaj stan, 63 godine smo u posjedu tog stana i da nas izbace ko posljednju stoku napolje, to je stvarno nezamislivo – dodaje Đurkovićeva, koja se sporila s Eparhijom zahumsko-hercegovačkom.

Porodica Milić je, nakon Đurkovića, iduća na redu za deložaciju iz ove zgrade, jer se, kako kaže Miluša Milić, ni nakon osam godina nisu uspjeli izboriti za svoj stan.

– Moji stari su dobili cijeli jedan dio kuće 1919. godine kada su došli iz Amerike i sve to držali u posjedu do 1960. godine, nakon čega samo jedan stan ostaje nama i za njega smo plaćali kiriju, ali danas, evo, nemamo pravo ni na taj stan, jer su već iseljeni ovi iz prizemlja, a kad izađu Đurkovići – mi smo na redu – objašnjava Milićeva.

Porodica Đurković je u ovom stanu živjela 63 godine, ali ga je još 1996. tadašnja opštinska vlast vratila Pravoslavnoj crkvi kao starim vlasnicima, da bi im se samo nekolike godine nakon toga dozvolilo da ga otkupe, pa onda ponovo osporilo vlasništvo.

(NN)