Trebinje: Đurkovići deložirani iz stana

djurkovic
djurkovici
Novinarka ONASA Gordana Đurković, njen otac Miljan i suprug Pero su, i pored jedne odložene deložacije i najava da neće napustiti svoj stan u Ulici kralja Petra Oslobodioca u Trebinju, deložirani u petak ujutro.

Đurkovići su, i pored negodovanja nekolicine njihovih rođaka i prijatelja, ipak mirno  dozvolili da policija uđe u stan, da im se imovina popiše i prenese, kako kaže Đurkovićeva, dio u prostor u vlasništvu crkve, odakle im je odobreno da privremeno smjeste dio stvari, a dio kod rođaka i prijatelja, kod kojih će i oni sami naći privremeni smještaj.

– Policija je došla da obezbijedi ulazak izvršitelju, a tata i ja smo se dogovorili da ne pružamo nikakav otpor, ali ćemo u toku dana preduzeti neke druge korake-  rekla je  Đurkovićeva.

Ona najavljuje da se slučaj na ovome neće završiti, te da će tužiti Republiku Srpsku i grad i tražiti veliku odštetu.

– Mi smo pošteno platili i otkupili ovaj stan, 63 godine smo u posjedu tog stana i da nas izbace ko posljednju stoku napolje, to je stvarno nezamislivo – dodaje Đurkovićeva, koja se sporila s Eparhijom zahumsko-hercegovačkom.

Porodica Milić je, nakon Đurkovića, iduća na redu za deložaciju iz ove zgrade, jer se, kako kaže Miluša Milić, ni nakon osam godina nisu uspjeli izboriti za svoj stan.

– Moji stari su dobili cijeli jedan dio kuće 1919. godine kada su došli iz Amerike i sve to držali u posjedu do 1960. godine, nakon čega samo jedan stan ostaje nama i za njega smo plaćali kiriju, ali danas, evo, nemamo pravo ni na taj stan, jer su već iseljeni ovi iz prizemlja, a kad izađu Đurkovići – mi smo na redu – objašnjava Milićeva.

Porodica Đurković je u ovom stanu živjela 63 godine, ali ga je još 1996. tadašnja opštinska vlast vratila Pravoslavnoj crkvi kao starim vlasnicima, da bi im se samo nekolike godine nakon toga dozvolilo da ga otkupe, pa onda ponovo osporilo vlasništvo.

(NN)

ZELJKOVIĆ: U Republici Srpskoj nema oboljelih od virusa korona

“Institu za javno zdravstvo Republike Srpske vodi aktivan nadzor nad epidemiološkom situacijom u Srpskoj i možemo sa sigurnošću reći da nemamo niti jedan prijavljen slučaj oboljelih od virusa korona, a takođe nemamo ni sumnjivih slučajeva”, izjavio je Branislav Zeljković, v.d. direktora Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske. On je istakao da je kod dva pacijenta

Vujnićeva i Ljubišić najbolji sportisti Banjaluke

Bojan Ljubišić, rukometaš Borac M:tela, i Sonja Vujnić, odbojkašica Banjaluka voleja, najuspješniji su sportisti Banjaluke za 2019. godinu. Oni su za najuspješnije proglašeni na svečanosti koja je održana večeras u Sportskoj dvorani “Borik”. Ljubišić je slavio u konkurenciji fudbalera Borca Stojana Vranješa i plivača 22. aprila Mihajla Čeprkala, a do priznanja je došao jer je

VIŠKOVIĆ: Odluka Suda politička, predstavlja strah zbog gasovoda

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je da je odluka Ustavnog suda BiH politička jer predstavlja u stvari strah u Federaciji BiH da će prihodi po osnovu gradnje gasovoda Bijeljina – Banjaluka ići u budžet Srpske, a ne u BiH. “U Federaciji se postavlja pitanje zato što je to ruski gas – kako ćete

Ministarstvo prosvjete Srpske odgodilo sve ekskurzije van granica BiH

Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske naredilo je danas svim srednjim školama da odgode đačke ekskurzije van granica BiH, zbog epidemije virusa korona u nekim evropskim zemljama. Ekskurzije se, kako su naveli, odgađaju dok ne bude potpuno isključena opasnost od širenja ovog virusa. U BiH nema potvrđenih slučajeva zaraze. Trojica Kineza, koji su hospitalizovani u

SNSD, Srpski klub i HDZ uputili u proceduru prijedlog zakona o izboru sudija Ustavnog suda BiH

Predstavnici klubova poslanika SNSD, HDZ i Srpskog kluba u Predstavničkom domu Parlamentarne skuštine BiH u proceduru su predali zajednički Prijedlog zakona o izboru sudija Ustavnog suda BiH, koje je do sada birao predsjednik Evropskog suda za ljudska prava, izjavila je šef Kluba poslanika SNSD u Predstavničkom domu Snježana Novaković Bursać. – Zakon, koji je predat

Banjalučkoj književnici Tanji Stupar Trifunović uručena Vitalova nagrada

Vitalova nagrada “Zlatni suncokret” za najbolju knjigu na srpskom jeziku u 2019. godini uručena je danas Tanji Stupar Trifunović za roman “Otkako sam kupila labuda”. Primajući priznanje za priču o, kako je objasnila, dvije različite žene, ali koje povezuju emocije i ljubav, Trifunovićeva je istakla da je književnost oduvijek zauzimala važno mjesto u njenom životu.