Politika 03.06.2022.

Trivić: Očekujem da uskoro bude poznato ko je slao dojave o bombama

ČITANJE: 1 minuta

Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić rekla je da su predmeti o dojavama o podmetnutim bombama u školama u Srpskoj u tužilaštvu i izrazila uvjerenje da će uskoro biti poznato ko je izazvao ove događaje.

Trivićeva je istakla da nadležne institucije istražuju ko je poslao poruku da su u brojnim školama Republike Srpske podmetnute eksplozivne naprave.

Ona je osudila ovaj akt, naglasivši da niko ne bi smio da se igra sa životima djece i bolesnika, jer se ovakvim dojavama izazivaju panika i strah među ljudima.

“Moram da pohvalim efikasnost policije koja je na vrijeme reagovala. Nakon nekoliko sati u većini škola đaci su već bili u školskim klupama. Mi sarađujemo sa policijom i daćemo sve podatke koje imamo”, rekla je Trivićeva za RTRS.

Ona je dodala da su ovakve dojave postale trend u regionu i da su mejlovi poslati u institucije sa velikom koncentracijom ljudi.

“Srećom, dojave o postavljenim bombama su bile lažne. Predmeti su u tužilaštvu i nadamo se da ćemo uskoro znati ko su ljudi koji su svojim činom unijeli paniku u školske ustanove”, naglasila je Trivićeva.

(E.M)