Magazin 04.01.2021.

“TVOJTE OČI, LENO, MORI”: Etno-grupa “Trag” objavila prvu pjesmu sa novog albuma (VIDEO)

ČITANJE: 1 minuta

Etno-grupa “Trag” objavila je novu pjesmu “Tvojte oči”, Leno, mori”, za koju je snimljen i spot, a to je i prva pjesma sa dugo pripremanog albuma “Trag i prijatelji”.

Umjetnički rukovodilac etno-grupe “Trag” Valentina Milekić Kovačić je istakla da su na pomenutom albumu radili predano pet godina te da će u ovoj godini publiku obradovati sa još nekoliko spotova i mnoštvom novih pjesama.

– Mi smo poslovično spori i detaljni pa se sve pjesme i albume dugo pripremamo. “Tvojte očo, Leno, mori” je tradicionalna pjesma iz Makedonije prepuna čežnje i sevde. Lena je fatalna, senzualna djevojka za kojom se čezne, sveprisutna, a neuhvatljiva – rekla je Milekić Kovačić.

Naglasila je da lik Lene u spotu tumači Martina Martić kroz virtuozni ples na svili te da je njen partner u spotu mladi violinista Marko Ružić.

– Spot je radila mlada ekipa, čije vrijeme tek dolazi. Tu bih istakla reditelja Boška Krljaša sa Akademije umjetnosti u Banjaluci. Za muzički aranžman zaslužni su Mirko Lučić i Mladen Janković – kazala je Milekić Kovačić.

(Glas Srpske)

Oznake: etno grupa Trag