Twitter zamijenio zvijezdu srcem

tviter
tviter
Korisnici Twittera koji nisu vidjeli službenu objavu vjerovatno su primijetili da je nešto drugačije na toj društvenoj mreži. Umjesto zvijezde, odnosno opcije favorite po kojoj se Twitter razlikovao od ostalih, sada na njenom mjestu stoji srce i nova opcija koja se zove like.

– Nadamo se da vam se sviđa ono što vidite na Twitteru i Vineu danas: srca- stoji u objavi na službenom Twitterovom blogu.

Odlučili su se na ovu promjenu jer žele da Twitter bude jednostavniji i zahvalniji za korištenje te dodali kako smatraju da znaju kako je zvijezda znala povremeno biti zbunjujuća, pogotovo novim korisnicima. Njihovo rezonovanje glasi ovako – može vam se sviđati mnogo stvari, ali ne može svaka od njih biti najdraža.

U testiranju koje su vršili ovog ljeta korisnicima se više sviđala opcija like, pa su zbog toga odlučili zamijeniti staru opciju ovom novom.

– Srce je univerzalni simbol koji odjekuje kroz sve jezike, kulture i vremenske zone. Srce je ekspresivnije i omogućuje vam da izrazite širi spektar emocija te olakšava povezivanje s ljudima- zaključila je ekipa iz Twittera.

Srca su već neko vrijeme aktuelna na njihovom drugom servisu, Periscope, a sada će pokušati naći puteve do naših srca na Twitteru (verzije za iOS, Android, web stranica, TweetDeck, Twitter za Windows 10 i svi tvitovi na internetu) i Vineu (aplikacija za Android i web stranica). Korisnici Twittera na Macu i Vinea na iOS-u će morati pričekati malo duže na ubacivanje ove opcije u njihove verzije.

Znamo da korisnici inače teško prihvataju promjene na svojim omiljenim servisima što će ovdje sigurno više doći do izražaja jer je zamijenjeno nešto što se na Twitteru nalazilo od njegovog početka, pa će biti zanimljivo pratiti kako će zajednica reagovati.

(NN, bug.hr)

VIŠKOVIĆ: Što prije početi realizaciju značajnih projekata

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković očekuje da će do kraja godine razgovarati sa premijerom Federacije BiH i predsjedavajućim Savjeta ministara o značajnim projektima, jer je trenutno blokirano više od milijardu KM predviđenih za njihovu realizaciju.

GRMUŠA (PDP): Nova vlast na nivou BiH čestitaće građanima Novu godinu povećanjem PDV-a

Iz ekspozea kandidata za predsjedavajućeg Savjeta ministara Zorana Tegeltije vidljivo je da postoje ozbiljne razlike između onoga što on planira da radi sa Savjetom ministara BiH i onoga što su u javnosti u proteklim godinama govorili visoki funkcioneri SNSD i Republike Srpske – izjavio je generalni sekretar PDP-Milko Grmuša. Grmuša je naveo da su u

VIŠKOVIĆEVA OČEKIVANJA OD SAVJETA MINISTARA: Što prije odblokirati značajne projekte

Prdsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković očekuje da će do kraja godine razgovarati sa premijerom Federacije BiH (FBiH) i predsjedavajućim Savjeta ministara o značajnim projektima, jer je trenutno blokirano više od milijardu KM predviđenih za njihovu realizaciju.  – Očekujem mnogo od formiranja novog saziva Savjeta ministara i Vlade FBiH, jer zajedno imamo mnogo posla da

AMBICIJE: Fudbaleri Borca žele da pobjedom nad Slobodom završe jesenji dio sezone

Sa tri boda pred domaćim navijačima zatvoriti fudbalsku jesen, želja je svih u FK Borac. “Crveno-plavi” bi pobjedom proljeće dočekali na trećem mjestu, gdje se trenutno nalaze iza sarajevskih vječitih rivala. Da nam je neko prije početka sezone ponudio ovakav ishod, objeručke bi ga prihvatili, kaže napadač Borca Saša Kajkut. “Moramo biti svjesni da smo

“DVOSMJERNA ULICA”: Eminentni hirurzi iz Rusije u radnoj posjeti UKC RS

Generalni direktor Univerzitetskog kliničkog centra /UKC/ Republike Srpske Vlado Đajić rekao je da je radna posjeta eminentnih ruskih hirurga Malhaza Cikoridze i Aleksandra Semjenova iz Sankt Peterburga UKC-u nastavak saradnje sa ljekarima iz tog grada koju je pokrenuo srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik. Đajić je istakao da će ljekari iz UKC-a uzvratiti posjetu već