Biznis 04.11.2015.

Twitter zamijenio zvijezdu srcem

ČITANJE: 2 minute
tviter
Korisnici Twittera koji nisu vidjeli službenu objavu vjerovatno su primijetili da je nešto drugačije na toj društvenoj mreži. Umjesto zvijezde, odnosno opcije favorite po kojoj se Twitter razlikovao od ostalih, sada na njenom mjestu stoji srce i nova opcija koja se zove like.

– Nadamo se da vam se sviđa ono što vidite na Twitteru i Vineu danas: srca- stoji u objavi na službenom Twitterovom blogu.

Odlučili su se na ovu promjenu jer žele da Twitter bude jednostavniji i zahvalniji za korištenje te dodali kako smatraju da znaju kako je zvijezda znala povremeno biti zbunjujuća, pogotovo novim korisnicima. Njihovo rezonovanje glasi ovako – može vam se sviđati mnogo stvari, ali ne može svaka od njih biti najdraža.

U testiranju koje su vršili ovog ljeta korisnicima se više sviđala opcija like, pa su zbog toga odlučili zamijeniti staru opciju ovom novom.

– Srce je univerzalni simbol koji odjekuje kroz sve jezike, kulture i vremenske zone. Srce je ekspresivnije i omogućuje vam da izrazite širi spektar emocija te olakšava povezivanje s ljudima- zaključila je ekipa iz Twittera.

Srca su već neko vrijeme aktuelna na njihovom drugom servisu, Periscope, a sada će pokušati naći puteve do naših srca na Twitteru (verzije za iOS, Android, web stranica, TweetDeck, Twitter za Windows 10 i svi tvitovi na internetu) i Vineu (aplikacija za Android i web stranica). Korisnici Twittera na Macu i Vinea na iOS-u će morati pričekati malo duže na ubacivanje ove opcije u njihove verzije.

Znamo da korisnici inače teško prihvataju promjene na svojim omiljenim servisima što će ovdje sigurno više doći do izražaja jer je zamijenjeno nešto što se na Twitteru nalazilo od njegovog početka, pa će biti zanimljivo pratiti kako će zajednica reagovati.

(NN, bug.hr)