Magazin 30.11.2016.

U Banjaluci obilježen Međunarodni dan svinjokolja

ČITANJE: 1 minuta

Da, da, dobro ste pročitali – Međunarodni dan svinjokolja ne samo da postoji, nego se, sada već tradicionalno, obilježava u gradu na Vrbasu.

Ovaj čudni i bizarni “praznik” osmislili su članovi AKT-a Alija Sirotanović, a “proslavili” smo ga zajedno u ponedjeljak uveče u banjalučkom Domu omladine. Uz čvarke i smijeh.

Ne, ne šalimo se, u foajeu Doma omladine, prije početka predstave, publika je domaćinski počašćena omiljenim “svinjskim novembarskim poslasticama”.

Predstava je trajala više od dva časa, sala je bila puna (čak i većina pomoćnih sjedišta), a Dule, Igor i Mirkan su, što bi rekli mladi – izdominirali. Red skečeva, red improvizacije, red pjesme, sve začinjeno satirom i gromoglasnim smijehom.

Hajde što smo se mi smijali, red je, publika smo, ali smijali su se i komičari jedni drugima, a i sami sebi. Smijali smo se zajedno domaćim običajima, pojavama, apsurdima i dešavanjima iz svakodnevice, smijali smo se toliko da smo zaboravili ko je tu “šurač”, a ko je “prao drob”, ko smo mi i zašto smo tu.

(mondo.ba)