U Banjaluci otvoren “Jesenji sajam 2019”

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković otvorio je danas u Banjaluci “Jesenji sajam 2019” na kojem učestvuje više do 150 izlagača iz Srpske, Federacije BiH, zemalja regiona i Evrope.

Višković je na otvaranju na Banjalučkom velesajmu istakao je da je posebno zadovoljstvo biti na “Jesenjem sajmu” koji je svake godine bolji.

“Drago mi je što je na Sajmu veliki broj izlagača, ali i što je svake godine kvalitetniji, za šta sam zahvalan menadžmentu Banjalučkog velesajma. Ovo je značajna privredna aktivnost Republike Srpske, jer su na jednom mjestu oni koji žele da investiraju i proizvođači”, rekao je Višković.

On je naglasio da Republika Srpska ima potencijale za razvoj, te da trenutno ima najveći broj zaposlenih od trenutka kada se ovaj parametar mjeri u Srpskoj.

“Vlada Republike Srpske prepoznala je značaj ovog sajma, koji ćemo i dalje pomagati. Srpska završava izradu onlajn prezentacije privrede, koja će biti prevedena na više jezika”, najavio je Višković.

Višković je pozvao investitore da ulažu u Republiku Srpsku, koja je poželjna destinacija.

Predsjednik uprave Banjalučkog velesajma Dobrica Žugić ocijenio je da je značajno što je ovaj sajam postao tradicionalan i raznovrstan.

“Sajam je izuzetno značajan jer na njemu promovišemo vrijednosti koje ima Srpska”, rekao je on.

Načelnik gradskog Odjeljenja za privredu Radenko Komljenović ocijenio je da Banjaluka postaje prepoznatljiva po kvalitetnim sajmovima.

“Opredijeljeni smo da razvijamo kulturu, privredu, sport u našem gradu, s ciljem ostanka mladih”, dodao je on.

Predsjednik republičkog Lovačkog saveza Savo Minić rekao je da je Sajam dobra prilika za uspostavljanje i poboljšanje saradnje poljoprivrednika i proizvođača.

Otvaranju Sajma, koji će trajati do subote, 16. novembra, prisustvovali su ministri u Vladi Srpske, kao i predstavnici javnog i društvenog života.

(Srna)

 

ODJELJENJE ZA OBRAZOVANJE Za studentske stipendije stigao 391 zahtjev

U okviru gradskog programa stipendija, ukupne vrijednosti 1,6 miliona KM, na konkurs za stipendiranje studenata prvog ciklusa, pristigao je ukupno 391 zahtjev. Prema podacima Odjeljenja za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport, od ukupnog broja, u razmatranju su 342 zahtjeva koja ispunjavaju uslove, i to 222 po osnovu socijalnog statusa, 103 po uspjehu i 17 zahtjeva

Banjalučanke pred sudom zbog prostitucije

Tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka podnio je zahtjev da zbog prostitucije bude pokrenut prekršajni postupak protiv dvije osobe čiji su inicijali T.J. i N.B.

Servisne informacije za nedjelju, 8. decembar

Servisne informacije za nedjelju, 8. decembar 2019. godine: Policijska uprava U protekla 24 časa u Banjaluci zabilježeno je pet krivičnih djela. Javni red i mir je narušen šest puta. Dogodile su se tri saobraćajne nezgode, dva lica su lakše povrijeđena. Služba hitne pomoći U Stanici hitne pomoći pregledana su 72 odrasla pacijenta, 21 dijete i

BRUKA U ČELINCU: Opljačkana kutija sa donacijama tokom humanitarnog meča rukometašica Borca

Od večeras praktično više ništa nije sigurno u našem društvu, pa čak ni novac od humanitarne akcije. Naime, nepoznati lopovi opljačkali su kutiju sa donacijama za porodicu Đurić iz Čelinca, gdje je večeras odigrana rukometna utakmica između Borčevih djevojaka i aktuelnih šampionki iz Gruda. Hercegovke, koje su prvakinje Bosne i Hercegovine i najbolji tim u

DODIK POTVRDIO: Staša Košarac i Vojin Mitrović kandidati SNSD-a za ministre

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik potvrdio je da će kandidati ove stranke za ministarske funkcije u novom sazivu Savjeta ministara biti Staša Košarac i Vojin Mitrović. “Za ministra za spoljnu trgovinu i ekonomske odnosa će biti predložen Staša Košarac, a Vojin Mitrović za ministra transporta i komunikacija”, rekao je Dodik. Dodik je napomenuo da će ministarska