U Banjaluci otvoren “Jesenji sajam 2019”

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković otvorio je danas u Banjaluci “Jesenji sajam 2019” na kojem učestvuje više do 150 izlagača iz Srpske, Federacije BiH, zemalja regiona i Evrope.

Višković je na otvaranju na Banjalučkom velesajmu istakao je da je posebno zadovoljstvo biti na “Jesenjem sajmu” koji je svake godine bolji.

“Drago mi je što je na Sajmu veliki broj izlagača, ali i što je svake godine kvalitetniji, za šta sam zahvalan menadžmentu Banjalučkog velesajma. Ovo je značajna privredna aktivnost Republike Srpske, jer su na jednom mjestu oni koji žele da investiraju i proizvođači”, rekao je Višković.

On je naglasio da Republika Srpska ima potencijale za razvoj, te da trenutno ima najveći broj zaposlenih od trenutka kada se ovaj parametar mjeri u Srpskoj.

“Vlada Republike Srpske prepoznala je značaj ovog sajma, koji ćemo i dalje pomagati. Srpska završava izradu onlajn prezentacije privrede, koja će biti prevedena na više jezika”, najavio je Višković.

Višković je pozvao investitore da ulažu u Republiku Srpsku, koja je poželjna destinacija.

Predsjednik uprave Banjalučkog velesajma Dobrica Žugić ocijenio je da je značajno što je ovaj sajam postao tradicionalan i raznovrstan.

“Sajam je izuzetno značajan jer na njemu promovišemo vrijednosti koje ima Srpska”, rekao je on.

Načelnik gradskog Odjeljenja za privredu Radenko Komljenović ocijenio je da Banjaluka postaje prepoznatljiva po kvalitetnim sajmovima.

“Opredijeljeni smo da razvijamo kulturu, privredu, sport u našem gradu, s ciljem ostanka mladih”, dodao je on.

Predsjednik republičkog Lovačkog saveza Savo Minić rekao je da je Sajam dobra prilika za uspostavljanje i poboljšanje saradnje poljoprivrednika i proizvođača.

Otvaranju Sajma, koji će trajati do subote, 16. novembra, prisustvovali su ministri u Vladi Srpske, kao i predstavnici javnog i društvenog života.

(Srna)

 

POTRAŽNJA OPALA, CIJENE OSTALE ISTE: Luksuzan stan u Banjaluci 1000 KM mjesečno

Mala potražnja stanova za iznajmljivanje u Banjaluci ipak nije snizila cijene stanova. Vlasnici se nadaju da će od jeseni posao opet krenuti po starom.  Visoke cijene stanova u Banjaluci mogu se porediti s ponudom u najvećim gradovima regiona. Kvadrat na atraktivnim lokacijama košta i 3.000 maraka, dok je za iznajmljivanje stana u centru mjesečno potrebno

POVREDA IVANE ŠPANOVIĆ: Najbolja srpska atletičarka na dužoj pauzi

Najbolja srpska ateltičarka Ivana Španović polomila je metatarzalnu kost desnog stopala što automatski znači i duga pauza. Ona je saopštila da neće skakati u julu zbog povrede. Prve procjene su da će Ivani Španović biti potrebno bar dva mjeseca da se oporavi od povrede, moguće i duže zbog osjetljive priorde samog mjesta povrede, tako da

Servisne informacije za 2. jul 

Servisne informacije za četvrtak 2. jul 2020. godine: Policijska uprava Na teritoriji grada u proteklih 24 sata dogodila su se dva krivična djela. Javni red i mir je narušen je šest puta. Dogodilo se devet saobraćajnih nezgoda. Služba hitne pomoći U stanici hitne pomoći pregledano je 48 odraslih pacijenta, četvoro djece i obavljeno je 10

OBILJEŽILI DECENIJU RADA: Dajak klub započeo novu sezonu

Dajak je jedan od simbola našeg grada, a vožnju dajakom na Vrbasu vole i Banjalučani i svi gosti koji dođu u naš grad. Kazao je gradonačelnik Igor Radojičić, koji je danas posjetio Dajak klub, povodom početka dajak sezone i obilježavanja decenije rada kluba. Grad je prije desetak godina podržao osnivanje kluba, a kako je istakao

VIŠKOVIĆ: Vlada će firmama oštećenim zbog korone isplatiti 20 miliona KM

Premijer Republike Srpske Radovan Višković rekao je da će Vlada u narednim danima isplatiti više od 20 miliona KM privrednim subjektima koji su na indirektan način trpjeli štetu zbog epidemije virusa korona, zbog toga što nisu mogli da nabave sirovinu, da izvezu svoje proizvode ili da sarađuju sa poslovnim partnerima u inostranstvu. Višković je podsjetio

VIDOVIĆ: Realizovane sve budžetske obaveze u Srpskoj

Ministar finansija Republike Srpske Zora Vidović rekla je danas da su prihodi i primici planirani budžetom u 2019. godini ostvareni u iznosu od 3,313 milijardi KM, što predstavlja 100 odsto u odnosu na rebalans budžeta, te da su izvršene sve budžetske obaveze. “Budžetski prihodi u 2019. godini ostvareni su u iznosu od 2,846 milijardi KM,