Biznis 10.09.2015.

U Banjaluci otvorena prva prodavnica fabrike obuće “Bema”

ČITANJE: 2 minute

 

bema

U Banjaluci je danas otvorena prva prodavnica Fabrike obuće “Bema”.
Otvarajući prodavnicu, gradonačelnik Banjaluke Slobodan Gavranović je ocijenio da je ovo izuzetan poslovni uspjeh “Beme”, koja je jedna od najuspješnijih fabrika u Banjaluci, ali i u regionu.

– Radeći za druge dugi niz godina, `Bema` je osmišljavala projekat kako da počne da proizvodi vlastite cipele. To je danas ostvareno i predstavlja značajan privredni događaj u Banjaluci –  rekao je Gavranović novinarima.

On kaže da “Bema” ima šansu da razvojem daljeg lanca prodaje vlastitih proizvoda zaposli nove radnike.

Gavranović je podsjetio da je “Bema” prije deset godina zapošljavala 140 radnika, a da danas ima 1.200.

Gradonačelnik Banjaluke kupio je u novootvorenoj prodavnici, koja se nalazi u fabričkom krugu, prvi par cipela, te pozvao Banjalučane da kupuju domaću obuću u “Bemi”.

Tehnički direktor “Beme” Marinko Umičević ocijenio je da je otvaranje prodavnice obuće veliki poslovni iskorak jer “Bema” više ne može da živi od lon poslova.

On je rekao da “Bema” trenutno ima 50 vlastitih modela i da već pravi kolekciju za proljeće-ljeto 2016. godine.

– Sada su nam potrebne banke. Teško je raditi sa kamatom, jer treba ulagati u cipelu osam ili devet odsto. Nadamo se da ćemo uspjeti dobiti kamatu od tri odsto i da ćemo naredne godine da napravimo 50.000 pari domaćih cipela – rekao je Umičević.

On je najavio da će građani od iduće sedmice moći da dođu u fabriku i daju svoje mjere kako bi im bile napravljene odgovarajuće cipele, ističući da je prvi zadatak “Beme” kvalitetna obuća.

Umičević kaže da će u novootvorenoj prodavnici u ponudi biti i ženska obuća iz Italije, kao i obuća “Planike” iz Kranja, jer su vlasnici “Beme” vlasnici i slovenačke fabrike obuće.

Fabrika obuće “Bema” osnovana je 2. avgusta 2004. godine, a rad je počela u zakupljenom prostoru nekadašnje Fabrike obuće “Bosna”, koji je kasnije i otkupila.

“Bemu” su osnovali Martin Žilnik i Benjamin Fugina iz Slovenije, a osim centralne fabrike u Banjaluci, aktivan je i pogon u Mrkonjić Gradu.

(Agencije)