Vijesti 31.08.2015.

U Banjaluci pronađena laboratorija za proizvodnju skanka

ČITANJE: 1 minuta

 

policija

Dva lica su uhapšena i pronađena je oprema za proizvodnju droge “skank” u akciji koju je na području Banjaluke i Laktaša sprovela kriminalistička policija Centra javne bezbjednosti Banjaluka u saradnji sa Okružnim tužilaštvom.

Pretresima na četiri lokacije i dva vozila, izvršenim u četvrtak, 27. avgusta, uveče pronađeni su oprema i sredstva za laboratorijsku proizvodnju “skanka” i veća količina municije, saopšteno je danas iz Centra javne bezbjednosti Banjaluka.

Policija je pretrese obavila u stambenim i pratećim objektima u Ulici knjaza Miloša, Zmaj Ognjenog Vuka i Marka Lipovca u Banjaluci i u mjestu Jaružani, opština Laktaši, te automobile “opel astra” i “fijat stilo” koje koriste Banjalučani čiji su inicijali Đ.B. i D.V.

Od opreme za proizvodnju droge pronađeni su ventilatori, lampe, provodnici, regulatori napona, mjerači vlažnosti, vage za precizno mjerenje i drugo, te oprema za pakovanje droge, manja količina marihuane, 119 metaka za automatsko naoružanje kalibra 7,62 milimetra i 31 pištoljski metak kalibra 7,62 milimetra, 2.990 KM i 300 evra, kao i drugi predmeti koji mogu poslužiti u krivičnom postupku /računari, mobilni telefoni, sim kartice i drugo/.

Nakon kriminalističke obrade uhapšeni Đ.B. i D.V. pušteni su na slobodu, a protiv njih slijedi izvještaj nadležnom tužilaštvu za počinjeno krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga.

(Agencije)