Magazin 15.06.2021.

U Banjaluci sutra izložba fotografija Jahorine

ČITANJE: 1 minuta

U Banjaluci će sutra biti otvorena izložba umjetničkih fotografija Jahorine koja će posjetiocima omogućiti da ovu planinu osjete, ne samo kao investiciono i infrastrukturno obogaćenu turističku destinaciju, već i kao mjesto inspiracije, stvaranja i duhovnog nadahnuća, saopšteno je iz Olimpijskog centra “Jahorina”.

Otvaranju izložbe u Banskom dvoru, zakazanom za 19.00 časova, prisustvovaće direktor Olimpijskog centra “Jahorina” Dejan LJevnaić, Art menadžer ovog centra Marija Nišić i profesor Akademije umjetnosti u Banjaluci Drago Vejnović. Izjave za novinare planirane su u 19.00 časova.

Umjetnici su kreirali fotografije Jahorine u okviru umjetničke kolonije “Jahorina open spejs hab”, održane u septembru prošle godine, iz dijela programa fotografske kolonije “Valeri Jahorine”.

“Simbiozom planinske prirode i umjetničkog senzibiliteta profesora Vejnovića i Nišićeve, te mladih umjetnika iz Srbije Irene Jevtović, Ines Zlatković i Matije Nikolić nastale su zadivljujuće fotografije koje na jedinstven način prikazuju planinu kao prostor bez granica, dajući joj drugačiji pogled, doživljaj i ritam u odnosu na komercijalne fotografije ove turističke destinacije”, navodi se u saopštenju.

(Srna, E.M)

Oznake: izložba, Jahorina