Vijesti 07.01.2023.

U crkvi na Starčevici za djecu organizovano lomljenje česnice

ČITANJE: 1 minuta

Više od 200 djece u banjalučkom naselju Starčevica učestvovalo je u lomljenju česnice u Crkvi Svete Petke, koje je organizovao Odbor za pomoć Kosovu i Metohiji u saradnji sa sveštenstvom Parohije rebrovačke.

Jedanaestogodišnja Anđela Bunić iz Banjaluke pronašla je u božićnoj česnici zlatnik sa likom Hristovog Rođenja, vrijedan 600 KM, koje je obezbijedio Odbor, dok je velika česnica poklon pekare Starčevica.

Predsjednik Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji iz Banjaluke Milorad Arlov čestitao je Božić i pozvao vjernike širom Republike Srpske da mole za zdravlje i brz oporavak jedanaestogodišnjeg Stefana i njegovog brata Miloša Stojanovića, na koje je na Badnji dan pucano u Gotovuši kod Štrpca na Kosovu i Metohiji.

“Molimo se za njih i za sav srpski narod na Kosovu i Metohiji koji je izložen neviđenom maltretiranju i protjerivanju iz južne srpske pokrajine”, rekao je Arlov.

Lomljenje česnice na Božić u banjalučkom naselju Starčevica Odbor za pomoć Kosovu i Metohiji organizije već 15 godina, a Arlov ističe da je važno na mlade naraštaje prenijeti drevne običaje.

(Srna)