Politika 18.04.2016.

U Doboju sve češća politička pregrupisavanja: Socijalisti jačaju stranku članovima NDP-a

ČITANJE: 2 minute
doboj
Nakon što je trideset članova dobojskog NDP-a prešlo u SP, člansku kartu ove stranke mogla bi potpisati i Mitra Đuričić, potpredsjednica Gradskog odbora NDP-a i član Predsjedništva te stranke.

To je nagovijestila proteklog vikenda dolaskom na otvaranje novih prostorija Gradskog odbora SP-a, kada je lider socijalista Petar Đokić uručio članske karte novim članovima te partije.

Đuričićeva, koja je nedavno podnijela ostavku na mjesto direktora Turističke organizacije zbog pritisaka i mobinga, pravdala se da je došla “kao gost i potpredsjednica GO NDP-a”, o ostavci nije željela razgovarati, te najavila da će tokom sljedeće sedmice progovoriti ne samo o tome, nego i o drugim, interesantnijim temama.

“A što se tiče šuškanja o prelasku u neku drugu političku partiju, to je već stvar o kojoj ću odlučiti u narednom periodu. Kako bude odlučilo članstvo, većinsko (članovi dobojskog NDP-a), koje mi daje maksimalnu podršku, tako ću se i ja opredijeliti”, izjavila je Đuričićeva.

Siniša Reljić, dojučerašnji član NDP-a, kaže da je 30 članova s područja Vučijaka napustilo stranku zbog neslaganja sa predsjednikom Sretkom Đurkovićem i donošenja odluka koje po Statutu stranke nisu moguće.

“Zatim, zbog nepostizanja nekih ciljeva koje smo na početku dogovorili, i to su sve neke stvari koje su razultirale da mi napustimo NDP. Mnogo je tu nekih stvari koje su u pitanju, ponoviću, donošenje nekih odluka na Izvršnom odboru NDP Doboj, koje po Statutu nisu moguće da se donose”, kazao je Reljić, inače povjerenik NDP-a za Vučijak, ne želeći da otkrije o kojim konkretno odlukama se radi.

Sretko Đurković, predsjednik dobojskog NDP-a, na spekulacije da bi Đuričićeva, donedavno njegova “desna ruka”, mogla preći u SP, kaže da je “svakom dozvoljeno da ide tamo gdje mu je bolje”.

“Mi na Mitru računamo uveliko, ali ako pređe, Bože moj, nije smak svijeta. Ne vjerujem da će tako lako preći, još nije razgovarala sa mnom. Mi imamo za nju jednu interesantnu ponudu, na nju računamo jer je ozbiljan kadar”, naveo je Đurković, te dodao da “na području Vučijaka nisu ni imali članova, nego samo povjerenika, koji je razriješen dužnosti, pa kako onda može 30 njih otići u drugu stranku”.

Višemjesečne intenzivne aktivnosti na terenu rezultirale su da dobojski SP dobije više od 200 novih članova, većinom mladih koji do sada nisu bili partijski opredijeljeni, kaže Srđan Todorović, predsjednik ovdašnjeg SP-a, te dodaje da među novim članovima osim aktivista NDP-a ima i nekadašnjih članova DNS-a.

(Nezavisne novine)