Biznis 04.02.2021.

U KORAK SA SVJETSKIM TRENDOVIMA: Delta investira 100 miliona evra u onlajn trgovinu

ČITANJE: 2 minute

Prateći svijetske trendove, jedan od najvećih holdinga u Srbiji “Delta” ove godine ušao je u još jedan veliki biznis – onlajn trgovinu, potvrdio je vlasnik Delta holdinga Miroslav Mišković.

„To je biznis koji rade ‘Amazon’ i ‘Alibaba’. Nova kompanija zvaće se ‘Ananas’ i startovaće od leta ove godine. U taj posao investiraćemo 100 miliona evra u narednih nekoliko godina. Uzimamo svijetski priznate stručnjake iz najboljih kompanija. Neki od tih ljudi već su u Beogradu“, najavio je Mišković, za novi broj Nedeljnika.

Kako je najavio ovi stručnjaci će obučavati „najjaču ekipu koju smo mogli da sastavimo za taj biznis“.

„Imamo veoma istaknute ljude iz Delte koji su posvećeni samo tom biznisu i veliki značaj pridajemo tom poslu“, istakao je Mišković.

Na pitanje kakvu poruku ima, za zaposlene ali i za ostale, Mišković je naveo da je pre 15 godina imao poruku koja je aktuelna i sada, a tiče se politike i biznisa.

„Možda naši političari žele da u Srbiji imaju kompanije kao što su Simens, Majkrosoft, Zara i njihove vlasnike. Ali, nemaju. Imaju nas. Možda i mi želimo da imamo Angelu Merkel, Bajdena… ali, nažalost, nemamo. To sam rekao pre 15 godina i sada ponavljam isti poziv jer je i dalje aktuelan. Moramo da razgovaramo jer niti naši političari imaju bolje privrednike od nas, niti mi imamo bolje političare od njih. Saradnjom možemo da stignemo do cilja, što narod očekuje od nas“, rekao je Mišković.

On je rekao i da mu je najveće nezadovoljstvo tokom 30 godina, od kad je počela da radi Delta, njegovo hapšenje.

„A još veće, ako postoji, jeste hapšenje mog sina. I danas patim što moj sin ispašta zbog uspeha Delte. Nisu smeli da diraju djecu. Uhapsiti dijete zato što je otac uspješan, mislim da to nije bilo dobro“, rekao je Mišković kojem se, kao i sinu, sudi pod optužbom za utaju poreza.

(N.S)