Vijesti 26.02.2017.

U ponedjeljak počinje “AgroReS 2017”

ČITANJE: 1 minuta

U Banjaluci će od ponedjeljka, 27. februara, do četvrtka, 2. marta, biti održan Šesti međunarodni simpozijum – AgroReS 2017 i 22. Savjetovanje inženjera poljoprivrede Republike Srpske.

Na simpozijumu će biti prezentovano oko 130 radova iz više od 20 zemalja, a biće održan i niz predavanja i predstavljanja rezultata naučnih istraživanja iz oblasti poljoprivrednih nauka.

Planiran je i okrugli sto o kvalitetu sertifikovanih proizvoda kao efikasnog alata za ruralni razvoj i održivu poljoprivredu.

Simpozijum će biti otvoren u velikoj sali Akademije nauka i umjetnosti Republike Srpske u 12.45 časova, a trebalo bi da mu prisustvuju čelni ljudi Univerziteta u Banjaluci, Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srpske, Ministarstva nauke i tehnologije, grada Banjaluka i brojni učesnici iz zemlje i inostranstva.

Radni dio simpozijuma biće održan u prostorijama Poljoprivrednog fakulteta u utorak, 28. februara, i srijedu, 1. marta, saopštila je predsjednik Organizacionog odbora Simpozijuma Gordana Đurić.

Najavljeno je i da će 22. Savjetovanje inženjera poljoprivrede Republike Srpske biti održano u utorak i srijedu, 28. februara i 1. marta, u prostorijama Poljoprivrednog fakulteta, a programom rada predviđena su predavanja predstavnika akadamske zajednice i Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske o aktuelnim temama iz oblasti biljne i stočarske proizvodnje.

(Srna)