U POSJETI BANJALUCI Predsjednik gradske Skupštine ugostio Slobodu Mićalović

Predsjednik Skupštine grada Zoran Talić, ugostio je danas istaknutu pozorišnu, filmsku i televizijsku glumicu Slobodu Mićalović. Gostovanje hit predstave „Frenki i Džoni“, u kojoj igraju Sloboda Mićalović  i Igor Đorđević, a koja ovih dana gostuje u Republici Srpskoj bila je samo jedna od tema razgovora.

Predsjednik Talić zahvalio je Slobodi Mićalović koja daje doprinos pozorišnoj umjetnosti Banje Luke i Republike Srpske, ističući da je itekako značajno to što je bila predsjednik žirija na Festivalu studentskih pozorišta „Kestenburg“ gdje su mladi stvaraoci imali priliku da razgovaraju i uče od nje.

– Sloboda Mićalović nam je uvijek draga gošća, a zapravo je već doživljavamo kao domaću, jer ona je prijatelj Studentskog pozorišta, kulture i našeg grada. Razgovarali smo o mogućnostima organizovanja radionica koje bi vodila Sloboda Mićalović u Banjoj Luci. To bi mnogo značilo talentovanoj djeci koja planiraju da upišu akademiju i bave se glumom – istakao je predsjednik Talić.

On je Mićalovićevu upoznao i sa kandidaturom Banje Luke za Evropsku prestonicu kulture 2024. godine i podvukao važnost te kandidature.

Sloboda Mićalović je zahvalila Taliću na prijemu i podršci koju pruža umjetnicima i kulturnim radnicima.

– Sa Festivala studentskih pozorišta „Kestenburg“ nosim divno iskustvo. To je veoma značajan i dobro osmišljen festival oko kojeg se okupilo mnogo darovitih stvaralaca i mnogobrojna publika. Radujem se dolasku i u Narodno pozorište RS čiju scenu volim i gdje sam ljetos igrala predstavu. Vrlo je važno da podignemo svijest o značaju kulture, jer kultura je temelj društva. Bez naše kulture, ne bi bilo više ni nas – kazala je Sloboda Mićalović.

RADOJIČIĆ SA KORMAKOVOM Realizovano više zajedničkih projekata

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić primio je danas u oproštajnu posjetu ambasadora SAD u BiH Marin Kormak i zahvalio joj na višegodišnjoj saradnji u okviru koje je u Banjaluci realizovano više projekata, zahvaljujući USAID-u i američkoj Ambasadi. “Najveći projekat su ulaganja u Ramićima, čime je omogućeno da veći broj poslovnih subjekata uđe u Poslovnu zonu”, naveo

Soliteri na tri lokacije u centru Banjaluke?

Bilo je mnogo debate u vezi sa soliterima na području grada i u Prijedlogu odluke o donošenju regulacionog plana dijela centralnog područja ostala je mogućnost da se na barem tri zone u gradu izgrade soliteri. Rekao je ovo gradonačelnik Igor Radojičić nakon sjednice Kolegijuma Skupštine grada, posljednje u ovoj godini, i naglasio da solitere imaju