Region 21.01.2023.

U slučaj Ane Volš uključila se i Vlada Srbije, evo šta se traži od američkih organa

ČITANJE: 2 minute

Milanka Ljubičić, majka najvjerovatnije ubijene Srpkinje Ane Volš, bila je danas na razgovoru u Ministarstvu spoljnjih poslova koje će se na njenu molbu uključiti u slučaj kako bi pribavila podatke od američkih nadležnih organa.

Kako Blic nezvanično saznaje, Milanka se MSP obratila sa molbom da u njeno ima zatraže određena dokumenta kako bi mogla da reguliše “statusna pitanja” svoje kćerka, prenosi Srpskainfo.

Prema riječima same Milanke Ljubičić, ona se sastala sa ljudima iz MSP kojima je dala svoje i Anine lične podatke, nakon čega su oni uputili zamolnicu kojom će zatražiti od SAD da Aninu majku od sada zvanično obavještavaju o potrazi i istrazi nestanka njene kćerke.

Oni će me zvati i javljati mi sve. Biću sa njima u češćem kontaktu i sada ću dobijati zvanične informacije. Više neću da čitam ništa, vjerovaću samo njima, jer sve ovo do sada me je mnogo nasekiralo. Ja 21 dan nisam dobila nikakvo zvanično obavještenje o nestanku moje Ane – kaže Milanka za Blic nakon sastanka u MSP.

Kako nezvanično saznaje Blic, MSP je na Milankinu molbu i uz njen pristanak poslalo hitan dopis Ambasadi Srbije u Njujorku da se hitno obrate američkim nadležnim organima i pribave zatražene informacije na zahtev majke Ane Volš.

Milanka Ljubičić, nezvanično saznajemo, zatražila je zvanični izvještaj nadležnih policijskih organa u vezi sa nestankom svoje ćerke i sve druge informacije tim povodom, presudu o razvodu braka sa bivšim mužem, izvod iz matične knjige vjenčanih o braku Ane i Brajana Volša kao i izvod iz matične knjige rođenih za njihovo troje maloletne djece.

MSP od početka pomno prati sve u vezi sa slučajem nestanka Ane Volš, ali se nisu ranije aktivno uključili budući da se nisu mogli obratiti organima bez prethodnog obraćanja najbližih srodnika Ane Volš, kao i činjenice da je istraga i dalje u toku, prenosi Blic.

(Z.M)

Oznake: Ana Volš