Magazin 01.12.2015.

(VIDEO) Ubili su mu najboljeg prijatelja, a on je to gledao: “Šala” koja je iznervirala svijet

ČITANJE: 1 minuta
neslana sala
U trenutku kada je u svijetu glavna tema i problem nekontrolisani razvoj Islamske države i sve veći broj nerazriješenih terorističkih napada i zločina, najgora ideja koja može da padne nekom na pamet jeste da se sa istim šali i prepada sebi bliske ljude.

Uzevši u obzir da su svi preplašeni aktuelnim tragedijama, ovakav potez se može nazvati nepromišljenim.

Sem Peper je odlučio da snimi skrivenu kameru u kojoj je glavni akter bio njegov najbolji prijatelj, a “šala” se bazirala na njihovoj otmici i ubistvu idejnog tvorca ove “ispale”.

Međutim, snimak ima više od 240 hiljada dislajkova, što je 10 puta više od lajkova, pa se postavlja pitanje da li se ljudima ovaj video nije svidio jer se radi o neslanoj šali ili zato što sumnjaju da je skrivena kamera dogovorena i namještena.

Na snimku se vidi kako se dva prijatelja voze u automobilu i onda zastaju kako bi vozač nešto provjerio sa kolima. U tom trenutku se pojavljuje kidnaper koji ih obojicu otima i onda svi završavaju na krovu zgrade.

“Scena” se završava ubistvom mladića dok njegov prijatelj sve to gleda sedeći na stolici pored. Sve vrijeme vrišti, plače i zapomaže za svojim prijateljem, dok na kraju “glumac” ne ustane i kaže mu da se radi o šali.

https://www.youtube.com/watch?v=FBvX5dNdMK8

(B92)