Vijesti 27.05.2016.

Učenici Srednjoškolskog centra Gemit Apeiron oprostili se od učeničkih klupa

ČITANJE: 2 minute

Park “Petar Kočić” je bio je oaza mladosti i ljepote. Djevojke u raskošnim haljinama i mladići u svečanim odijelima nisu skidali osmijeh sa lica, srećni jer su sa završetkom srednje škole zakoračili u svijet odraslih i položili ispit zrelosti.

Bili su okruženi roditeljima, rodbinom i prijateljima. Uz muziku, pjesmu i graju sve je bilo protkano i sa mnogo emocija. Neki nisu mogli da sakriju suzu radosnicu zbog uspjeha sada već bivših srednjoškolaca.

Blicevi su sijevali sa svih strana, jer je trebalo zabilježiti ozarena lica prisutnih i nezaboravne trenutke u kojima se opraštaju od tinejdžerskih dana. Maturanti su prodefilovali Gospodskom ulicom do hotela “Bosna”, gdje su slavili do kasno u noć.

Profesor sociologije i demokratije Svjetlana Komljenović je te večeri, kao razrednik, ispratila svoju prvu generaciju maturanata.

– To je neponovljivo iskustvo, jer trebalo je izvesti na životni put 26 mladića i djevojaka – kazala je Komljenovićeva i dodala da svom bivšem odjeljenju, a i ostalim maturantima, želi sve najbolje u budućnosti.

Njen već sada bivši učenik Krstan Malbašić je rekao da ga za srednju školu vezuju lijepe uspomene te da će mu nedostajati druženje, ali i profesori.

Kazao je da je završio smjer fizioterapeutski tehničar te da planira da nastavi školovanje u istom smjeru.

– Poziv fizioterapeuta mi jednostavno odgovara, pronašao sam se u tom poslu – objasnio je Malbašić.

Prijatelji i druženje su i za medicinskog tehničara Tamaru Mitić ono po čemu će najviše pamtiti prethodne godine.

Za razliku od njenog vršnjaka, ona ima malo drugačije planove, jer svoju budućnost ne vidi u medicini.

– Planiram da se upišem na Pravni fakultet. Znam da se to u potpunosti razlikuje od onoga za šta sam se do sada školovala, ali mi ta oblast odgovara – navela je Mitićeva.

Veselje

Direktor Srednjoškolskog centra “Gemit Apeiron” Višnja Kojić rekla je da je na proslavi bilo veoma veselo.

– Igralo se i pjevalo do ranih jutarnjih časova. Sve je proteklo u najboljem redu, kako i dolikuje našim učenicima – rekla je Kojićeva.

(Glas Srpske)