Vijesti 03.10.2015.

“UDAS” organizovao dječiju likovnu koloniju

ČITANJE: 1 minuta
Udas logo
Organizacija amputiraca Republike Srpske “UDAS” organizovala je u Banjaluci, povodom Međunarodne sedmice djeteta, dječiju likovnu koloniju za djecu sa invaliditetom i bez njega pod nazivom “Jednaki u umjetnosti”, na kojoj će danas i sutra učestvovati četrdesetak mališana.

Saradnik za socijalna pitanja u Organizaciji “UDAS” Nikola Zec rekao je da su učesnici kolonije polaznici škole crtanja i slikanja, učenici banjalučkih osnovnih i škola i djeca koja se nalaze na rehabilitaciji u Zavodu “Dr Miroslav Zotović”.

On je dodao da će radovi nastali na koloniji biti prikazani na izložbi u galeriji Organizacije “UDAS”, nakon koje će biti poklonjeni Univerzitetskom kliničkom centru Banjaluka, kako bi se najmlađim pacijentima olakšao boravak.

– Na ovaj način naša organizacija želi da pokaže društvenu odgovornost i posvećenost ratnih vojnih invalida i žrtava mina, koji su i osnivači organizacije, društvenoj zajednici, ali i da ukaže na jednakost položaja lica sa invaliditetom i na prava djeteta – rekao je Zec.

On je zahvalio Ministarstvu zdravlja i socijalne zaštite Repubike Srpske i Gradskoj upravi Banjaluka, koji su pomogli u organizovanju kolonije.

Koordinator radionice Jelena Kondić kaže da će djeca u svojim radovima obraditi temu dječijih prava sa likovne strane.

– Svi oni znaju svoja prava, najčešće je to pravo na igru ili hobije. To obično i najviše vole da slikaju, tako da likovnim radovima izražavaju mišljenje –  rekla je Kondić.

Likovna kolonija održava se u Parku “Petar Kočić”, a prvog dana biće priređen i kratki muzički program učenika Muzičke škole “Vlado Milošević”.

(Agencije)