Vijesti 08.09.2015.

UDAS: Pomoć korisnicima putem interneta

ČITANJE: 1 minuta
udas

Organizacija amputiraca UDAS Republike Srpske pokrenula je novi servis usluga putem interneta pod nazivom “Korisnička podrška”, posredstvom kojeg osobe sa invaliditetom mogu da se obrate za savjetodavnu pomoć i podršku.

Usluga je namijenjena žrtvama mina, amputircima i drugim osobama sa invaliditetom bez obzira na vrstu i stepen invaliditeta, a dostupna je na zvaničnoj veb stranici UDAS-a – www.udas.rs.ba.

– Da bi koristili uslugu, zainteresovani treba da popune obrazac/formular, koji će biti dostavljen na na naš zvaničan mejl, nakon čega ćemo ih kontaktirati i pružiti pomoć i podršku u zavisnosti od njihove potrebe- saopšteno je iz UDAS-a.

Korisničku podršku Organizacija UDAS pruža već deset godina putem kućnih posjeta osobama sa invaliditetom, a od sada će pomoć biti dostupna i putem interneta.

– Ovom novom vrstom usluge putem interneta želimo da u svakom trenutku budemo dostupni korisnicima. To je bila želja naših članova, koji imaju potrebu da govore o ličnom gubitku ekstermiteta sa osobom koja je imala ista ili slična iskustva- navode iz UDAS-a.

U ovoj organizaciji napominju da su problemi sa kojima se svakodnevno susreću njihovi korisnici kompleksni, počev od problema sa amputacijom, fantomskim bolom, infekcijama, korištenjem ortopedskih pomagala, predrasudama i slično.

(Agencije)