Magazin 20.10.2022.

Udovica Šabana Šaulića ogorčena na njemački sud: “Koliko vredi ljudski život?”

ČITANJE: 1 minuta

Turčinu Alsinu Leventu, koji je 20. januara ove godine osuđen na tri godine i tri mjeseca zatvora zbog optužbi da je pijan i drogiran izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je poginuo pjevač narodne muzike Šaban Šaulić, Okružni sud u Giterslohu smanjio je kaznu zatvora nakon uložene žalbe.

“Veoma sam potresena, sramna jedna odluka. To nije bilo ubistvo iz nehata, već je taj čovek vozio pijan, drogiran ili šta već, bez vozačke dozvole. Ne vrednuju jedan ljudski život! Koja je poruka ove odluke? Da svi mogu tako da se ponašaju? Sutra će moći ponovo da uradi tako nešto”, poručuje Goca Šaulić za Blic.

Inače, sud je Leventu ublažio kaznu za tri mjeseca za ubistvo iz nehata, ugožavanje sigurnosti u saobraćaju i vožnju bez vozačke dozvole.

Kako prenose srpski mediji, odluka je donesena zbog činjenice da je sudski proces trajao dugo, a uzeto je u obzir i da se optuženi pokajao i to što nema dosije.

Saobraćajna nesreća dogodila se 17. februara 2019. godine na auto-putu kod gradića Gitersloh, u blizini Bilenfelda. Pijani vozač udario je od pozadi automobil u kojem su bili Šaban Šaulić, Mirsad Kerić i Slobodan Stojadinović.

Šaulić i Kerić su poginuli, dok je Stojadinović teško povrijeđen. Kako su tada javili njemački mediji, osuđeni Turčin je vozio automobil 193 kilometra na čas, a bio je pod dejstvom alkohola i marihuane.

Suđenju su prisustvovali Šabanova udovica Gordana, kao i djeca Mihajlo i Sanela. S njima je pravdu čekao i sin poginulog Mirsada Kerića.