Biznis 26.10.2020.

Udruženje Horeca RS: Tendenciozni tekstovi doprinose ugrožavaju radnih mjesta u ugostiteljskom sektoru

ČITANJE: 2 minute

Povodom teksta na temu otvaranja “noćnih klubova” u Banjaluci koji su objavili pojedini portali, oglasilo se Udruženje poslodavaca ugostiteljstva i turizma “Horeca”.

Kako ističu u saopštenju, žele da upoznaju javnost sa nekoliko činjenica.

“U Banjaluci više ne postoje noćni klubovi,već bivši objekti ovog tipa, sada su preregistrovani u kafiće, ili pivnice, i rade u istom radnom vremenu kao kafići, ni sekund duže. Tendenciozni tekstovi na ovu temu doprinose ugrožavaju radnih mjesta u ugostiteljskom sektoru”, ističu iz Horeca.

Još je, kako navode, u pojedinim objavama, sve popraćeno slikama,  koje ne odgovaraju stvarnom stanju banjalučkih lokala proteklih dana, kada inspekcije i komunalna policija, iz sata u sat obilazi lokale.

“Izglasan je zakon, i to na našu inicijativu, o zatvaranju objekata,  koji ne poštuju propisane mjere,  upravo zbog toga da bi ovakvi objekti mogli biti adekvatno sankcionisani. Jer, upravo oni,  a i pojedini mediji površnim i netačnim tekstovima,  ugrožavaju radna mjesta u ugostiteljskom sektoru,  koji pošteno radi i trudi se opstati. Vjerujte da je upravo takvih velika većina. I želimo vjerovati da su ovakvi tekstovi, rezultat brzine pisanja, nedovoljno provjerenih informacija, a ne želje za potpunim slomom ugostiteljskog sektora, u trenutku kad je na najnižim tačkama, od rata na ovamo”, napominju iz Udruženja.

Kako navode, osuđuju sve subjekte koji krše propisane mjere.

“Nadalje, u našem saopštenju o radu noćnih klubova, smo izjavili da pozdravljamo napor da i ovi subjekti rade, uz poštovanje svih propisanih mjera i da imamo način kako da sankcionišemo sve one, koji to ne budu radili. Po našem saznanju ti objekti su kontrolisani više puta u toku noći i nisu kršili propisane mjere. Zbog toga nam je žao što bilo ko plasira netačne informacije i nadamo se da se to više neće ponavljati. Treba li da život treba potpuno stane, da  se sve zatvori, a da  više od 10.000 ugostiteljskih radnika da ode na Biro, zbog pogrešnih interpretacija i netačnih tekstova?”, pitaju se ugostitelji.

(E.M/Banjaluka.net)

 

Oznake: ugostitelji