Biznis 15.12.2020.

Udruženje “Horeca”: Saradnjom institucija i poslodavaca do poreske discipline

ČITANJE: 1 minuta

Upravni odbor Udruženje poslodavaca turizma i ugostiteljstva Republike Srpske /Horeca/ smatra da je potrebno ozbiljno analizirati uzroke sive ekonomije, imajući u vidu složenost problema i posljedice koje trpi zajednica zbog te pojave, te kroz sistemsku saradnju institucija i poslodavaca eliminisati neprihvatljiva ponašanja i postići potreban nivo poreske discipline u Srpskoj.

Udruženje “Horeca” je statutarno i operativno opredijeljeno za suzbijanje nelojalne konkurencije, odnosno za stvaranje jednakih uslova poslovanja koji mogu biti postignuti samo ako, bez izuzetka, poslodavci uredno izvršavaju zakonom propisane obaveze, saopšteno je iz ovog udruženja.

“`Horeca` očekuje od svih svojih članova da poslovanje u potpunosti prilagode pozitivnim propisima Republike Srpske i BiH, kao i Kodeksu poslodavaca Srpske”, saopšteno je iz ovog udruženja povodom akcije “Fiskalne kase” koju su proveli MUP i Poreska uprava Srpske.

Iz ovog udruženja podržavaju sve aktivnosti kontrolnih organa koje za cilj imaju suzbijanje neformalne ekonomije, rast poreske discipline i uopšte unapređenja integriteta poreskih i kontrolnih organa Republike Srpske.

Udruženje “Horeca” očekuje da će procedure i postupanja u vezi sa ovim slučajem biti sprovedene uz poštovanje svih procesnih i materijalnih prava subjekata nadzora, te će pratiti postupak i dalje aktivnosti i blagovremeno se odrediti u odnosu na činjenice, postupke i odluke nadležnih organa.

(Srna)

Oznake: Horeca