Vijesti 03.11.2015.

Ugledni političari članovi Kju Kluks Klana?

ČITANJE: 1 minuta
kkk
Američka hakerska grupa “Anonimus” najavljuje da će objaviti imena članova Kju Kluks Klana (koji zagovara bijelu rasnu superiornost) među kojima su i ugledni političari!

Kju Kluks Klan će 5. novembra održati tradicionalni “Marš miliona maski”, a “Anonimus” prijeti da će baš tada objaviti imena hiljadu članova zloglasne rasističke organizacije u SAD.

Njihova prijetnja uznemirila je mnoge ugledne članove javnog i političkog života, jer, navodno, među pripadnicima Kju Kluks Klana ima mnogo visokorangiranih političara, pa čak i senatora i gradonačelnika.

Kao uvod, “Anonimusi” su na svojoj mrežnoj stranici objavili 57
i-mejl adresa i 23 telefonska broja navodnih članova klana.

Među njima našlo se i ime Džima Greja, gradonačelnika Leksingtona, u saveznoj državi Kentaki, koji je žestoko reagovao na objaljivanje svoga imena.

– Te tvrdnje su besmislene, lažne i uvredljive. Nikada nisam imao ikakve veze sa klanom i ne znam otkud te informacije- rekao je Grej za “Ju-Es-Ej tudej”

Iz “Anonimusa” najavljuju da će objaviti četiri dokumenta u kojima se pominju pripadnici rasističkog klana.

– Nikada nećemo zaboraviti vaše prijetnje demonstrantima u Fergusonu (gradu u kome je policija ubila crnog mladića) i nećemo vam to oprostiti. Priredićemo vam 5. novembar koji ćete zauvijek pamtiti- poručili su hakeri pripadnicima Kju Kluks Klana.

(Agencije)