Politika 26.03.2016.

Ujedinjena Srpska nudi građanima da sami predlože kandidate za lokalne izbore

ČITANJE: 1 minuta
ujedinjena srpska

Predstavnici Ujedinjene Srpske pozvali su građane da već od danas predlažu potencijalne kandidate za lokalne izbore po principu anonimnih prijedloga čija će imena ubacivati u namjenski postavljene kutije, smještene u prostorijama gradskih i opštinskih odbora te stranke.

-Građani su ti koji treba da predlažu kandidate za gradonačelnike i načelnike, odnosno odbornike lokalnih zajednica u kojima djeluju, a ne da ih političke partije delegiraju shodno tajkunskim, političkim ili sponzorskim dogovorima. Ujedinjena Srpska im je to demokratsko pravo po prvi put omogućila – naglasila je potpredsjednica Ujedinjene Srpske Natalija Trivić.

Ona je objasnila da se već provode istraživanja javnog mnjenja na teritoriji Republike Srpske, u kojima se anketiraju građani o potencijalnim kandidatima za predstojeće lokalne izbore, koji će zajedno sa najavljenim neposrednim anonimnim prijedlozima biti baza za konačan prijedlog kandidata.

Komentarišući presudu Haškog tribunala prvom predsjedniku Republike Srpske Radovanu Karadžiću, zamjenik predsjednika Ujedinjene Srpske Marinko Dragišić izjavio je da dr Radovan Karadžić nije uspio da odbrani sebe, ali jeste uspio da odbrani Republiku Srpsku.

-Mi u Ujedinjenoj Srpskoj smatramo da je izuzetno važno to što je odbrana dr Radovana Karadžića u Haškom tribunalu dokazala da su pripadnici tzv. Armije Bosne i Hercegovine u ratu gađali sopstveni narod i položaje, kao i položaje međunarodnih snaga s ciljem izazivanja međunarodne interevencije protiv srpskog naroda, naglasio je Marinko Dragišić.

Ujedinjena Srpska smatra da je potrebno institucionalno pomoći timu dr Radovana Karadžića u žalbenom postupku do izricanja drugostepene presude.

(Istinito)